Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018 12:05

Νέα παιδική χαρά στο Ζεφύρι κατασκεύασε ο Δήμος Φυλής

Μια νέα ολοκαίνουργια παιδική χαρά, την πρώτη στη γειτονιά απέκτησαν οι μικροί δημότες του Ζεφυρίου σε υλοποίηση σχετικής δέσμευσης του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού.

Η παιδική χαρά που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κουτσονίκα και Δράκου Κόγκα στο Ζεφύρι, κατασκευάστηκε εξ΄αρχής μέσα σε λίγες ημέρες από το Δήμο Φυλής, μετά από σχετικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Θανάση Σχίζα.

«Ανταποκριθήκαμε ταχύτατα στο αίτημα των κατοίκων. Η παιδική χαρά στο Ζεφύρι είναι γεγονός αλλά δεν είναι το μόνο. Έχουμε ανακατασκευές δρόμων, νέες πλατείες, νέες παιδικές χαρές, έχουμε σε εξέλιξη την ανέγερση του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού και άλλα έργα που αποδεικνύουν πως στο επίκεντρο της πολιτικής μας κρατάμε σταθερά ψηλά τον άνθρωπο και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του» τονίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

«Η παιδική χαρά που κατασκευάσαμε στο Ζεφύρι εξυπηρετεί δεκάδες παιδιά που δεν είχαν το δικό τους ασφαλή χώρο παιγνιδιού και αναψυχής. Για αυτό το λόγο επιλέξαμε μαζί με τον Γιάννη Μαυροειδάκο και την Τζένη Μπάρα να δώσουμε προτεραιότητα και να εντάξουμε τη συγκεκριμένη παιδική χαρά του Ζεφυρίου, στο πρώτο πρόγραμμα που υλοποιήσαμε στον τομέα της αναβάθμισης των παιδικών χαρών του Δήμου» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας, ο οποίος προσθέτει «είμαι πολύ ευχαριστημένος που δικαιώθηκα στην επιμονή μου για την κατασκευή της συγκεκριμένης παιδικής χαράς. Οι κάτοικοι και τα παιδιά τη χρησιμοποιούν μέχρι ώρας με σεβασμό και προσοχή διαψεύδοντας τις προβλέψεις κάποιων περί του αντιθέτου».

Οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν στα μέσα Ιουλίου, και από τον Αύγουστο η παιδική χαρά είναι στη διάθεση και τη χρήση των μικρών δημοτών. Διαθέτει δύο τσουλήθρες, μια με πύργο και άλλη μια ανοιχτή με γέφυρα σχοινιών, καμπύλη, σκάλα αναρρίχησης και στύλο πυροσβέστη για αναρρίχηση. Στο χώρο υπάρχουν ακόμα παιχνίδια ελατηρίου, τέσσερις κλειστές κούνιες για πολύ μικρά παιδιά και τέσσερις για μεγαλύτερα, τραμπάλες κ.ά. Η νέα παιδική χαρά γειτνιάζει με το 2ο Νηπιαγωγείο Ζεφυρίου, είναι σε ασφαλή χώρο και ήδη έχει κερδίσει το «στοίχημα» της επισκεψιμότητας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάθονται, δέντρο, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται, πισίνα, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, δέντρο, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάθονται, δέντρο, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται, παπούτσια, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

 

helen

Haroon