Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2018 13:29

Ανακατασκευάζει το αίθριο στο Ζεφύρι ο Δήμος Φυλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Στην τελική του ευθεία εισέρχεται το έργο της ανακατασκευής του κτιρίου που βρίσκεται στον κόμβο της Αττικής οδού στο Ζεφύρι, με στόχο την επαναλειτουργία του και τη χρησιμοποίηση του ως σύγχρονου Πολιτιστικού Κέντρου.

Το αίτημα της πλήρους ανακατασκευής του μεταλλικού κτιρίου στο αίθριο της Αττικής οδού, τέθηκε σε προτεραιότητα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, αφενός λόγω της κακής εικόνας  που εμφανίζει η όψη του κτιρίου μετά τους αλλεπάλληλους βανδαλισμούς και αφετέρου καθώς πολλοί δημότες και περίοικοι είχαν εκφράσει την έντονη επιθυμία για αξιοποίηση και επαναλειτουργία του.

«Τα έργα για την ανακατασκευή του κτιρίου ξεκινούν άμεσα και σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία καταλήξαμε στην απόφαση για ουσιαστική αναβάθμιση και αξιοποίηση του χώρου και την μετατροπή του από αναψυκτήριο σε ένα σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο θα δώσει ζωή σε όλη την δημοτική Ενότητα του Ζεφυρίου…» αναφέρει σχετικά ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Η σχετική μελέτη του έργου, προβλέπει μεταξύ άλλων τη διχοτόμηση των αιθουσών του κτιρίου και τη δημιουργία των κατάλληλων χώρων για τη στέγαση ενός σύγχρονου και υψηλών προδιαγραφών κέντρου που θα μπορεί να φιλοξενήσει πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις, αλλά και ενός νέου αναψυκτηρίου που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος συγκέντρωσης νέων και φορέων της πόλης.

Σε ότι αφορά την εξωτερική όψη του κτιρίου, ειδικά μονωτικά υλικά θα χρησιμοποιηθούν τόσο για τη δημιουργία της πρόσοψης που μέχρι πρότινος περιβαλλόταν από τζαμαρία, όσο και για την οροφή με στόχο την καλύτερη προστασία του από ενδεχόμενες θραύσεις.

helen

Haroon