Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 22:25

Βοήθεια από κατοίκους, φορείς και δήμο Φυλής για τους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά

Αποτέλεσμα εικόνας για βοήθεια πληγέντες φωτιά

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα για τους πυρόπληκτους της Αττικής. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν μπορούν να προσέρχονται στην Κοινωνική Υπηρεσία (Οδός Αθηνών 18) από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα όλες τις εργάσιμες ημέρες.

Τα είδη που χρειάζονται οι πυρόπληκτοι είναι: εμφιαλωμένο νερό, φρυγανιές και μπισκότα συσκευασμένα, γάλα μακράς διαρκείας, κονσέρβες, παιδικές πάνες, χαρτί υγείας, παυσίπονα, betadin, φυσιολογικός ορός και αλοιφές για τα εγκαύματα.      

Έκκληση για φάρμακα, πάνες, ξηρά τροφή, νερά! Ας το διαδώσουμε στόμα με στόμα σημείο συγκέντρωσης I.N. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

ΤΗΛ 6977147012

Ή στείλτε μήνυμα

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Τα Σωματεία και οι Φορείς που συσπειρώνονται στη Λαϊκή Επιτροπή Φυλής συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα, για τους πληγέντες από την πυρκαγιά στην Αττική , στην αίθουσα της Λαϊκής Επιτροπής στα Άνω Λιόσια (Σωτήρη Πέτρουλα 20) σήμερα 24/7,από τις 18:00 με 21:00 και αύριο 25/7, 10πμ έως τις 13:00

Αντίστοιχα και τα Σωματεία και οι φορείς του Δήμου Αχαρνών που συσπειρώνονται στη Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου θα συγκεντρώνουν τρόφιμα - φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης στην Αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδομών στο Μενίδι (Δεκελείας 42) σήμερα 24 Ιουλίου από τις 18:00 μέχρι τις 21:00 και αύριο 25 Ιουλίου από τις 8:00πμ έως τις 13:00.

Άμεση στήριξη των πυροπαθών από το Δήμο Φυλής

Ήδη ξεκίνησε το πρώτο φορτηγό με φάρμακα και είδη παντοπωλείου

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων της πύρινης πολύνεκρης τραγωδίας στην Ανατολική Αττική ξεκίνησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής η Πρόεδρος κ. Ζωή Αρβανιτάκη.

Παράλληλα στην προγραμματισμένη θεματολογία του Δημοτικού Συμβουλίου προστέθηκε εκτάκτως και ψηφίστηκε ομόφωνα το θέμα της άμεσης ενίσχυσης των πυροπαθών με φάρμακα είδη παντοπωλείου και ρουχισμό.

Ήδη από χθες ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος είναι σε επαφή με τους Δημάρχους Πικερμίου και Μαραθώνα και σήμερα νωρίς το πρωί ενημερώθηκε για τη λίστα με τα είδη πρώτης ανάγκης που είναι απαραίτητα για τη φροντίδα των πυροπαθών.

«Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Φυλής θα προσφέρει άμεσα φυσιολογικούς ορούς, αλοιφές για εγκαύματα, γάζες, Betadine οινόπνευμα, παυσίπονα και αντιβιοτικά τους Δήμους που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά. Ήδη έχουμε συγκεντρώσει τα φαρμακευτικά σκευάσματα και ξεκινάμε σε λίγο τη φόρτωσή τους και τη μεταφορά τους στην Αμερικάνικη Βάση όπου έχει στηθεί μηχανισμός υποδοχής προμηθειών και φροντίδας των πυροπαθών» ενημέρωσε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος.

Παράλληλα στο πρώτο φορτηγό με τη βοήθεια που φεύγει από το Δήμο Φυλής θα σταλούν πάμπερς, μωρομάντηλα, νερά, βρεφικό γάλα πρώτης και δεύτερης ηλικίας, γάλα εβαπορέ, μπισκότα, νερά, ρούχα και παπούτσια. Αύριο θα γίνει νέα αποστολή με νερά και είδη από το Κοινωνικό Παντοπωλείο ενώ ο Δήμος Φυλής και όπως διαβεβαιώνει ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής θα σταθεί στο πλευρό των πυροπαθών με συνεχείς αποστολές για όσο διάστημα χρειαστεί .

Η Κοινωνική Υπηρεσία καλεί δημότες, συλλόγους, κοινωνικούς, αθλητικούς και θρησκευτικούς φορείς που θέλουν να βοηθήσουν τους πυροπαθείς να προσέλθουν στην Κοινωνική Υπηρεσία στην οδό Αθηνών 18 όπου γίνεται συγκέντρωση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι: κονσέρβες, φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, νερό, πάμπερς, μωρομάντηλα, κορν φλέικς γάλα, χυμοί, συσκευασμένα προϊόντα διατροφής μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής. Στα φαρμακευτικά σκευάσματα χρειάζονται μπερταντίν, βαμβάκι, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί παυσίπονα, γάζες αλοιφές για εγκαύματα και ότι άλλο μπορεί να βοηθήσει αυτές τις πρώτες ώρες της καταστροφής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα της υπηρεσίας : 2114115224 -25. Οι προσφορές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 17.00 σήμερα το απόγευμα και μέχρι τις 15.00 τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα Τρίτη 24/7/2018 και την Τετάρτη 25/7/2018 ο Σύλλογος Γονέων τριών τέκνων του Δήμου Φυλής, ο Σύλλογος Νέων Φυλής και η διαδικτυακή ομάδα ΄΄Φυλή΄΄ καλούν όσους πολίτες, συλλόγους φορείς και φορείς το επιθυμούν να προχωρήσουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες των περιοχών των φονικών πυρκαγιών. Συγκεντρώνουμε κονσέρβες φαγητού ,νερά, γάλα σε σκόνη ,κορν φλεικς, γάλα μακράς διάρκειας για μωρά, χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, φυσιολογικό ορό για τα μάτια και φάρμακα.

Επειδή ο καθένας θα μπορούσε να βρεθεί σε ανάλογη θέση, όποιος το επιθυμεί μπορεί να βοηθήσει είτε με τη φυσική του παρουσία στη συγκέντρωση των προϊόντων, είτε κοινοποιώντας τη σχετική έκκληση.

Το πρωί της Πέμπτης τα πράγματα που θα συγκεντρωθεί θα παραδοθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο χώρος της συγκέντρωσης προϊόντων είναι το καφέ ''Τυφλόμυγα'' από τις 6 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα.

Το καφέ βρίσκεται επί της οδού Σ. Πέτρουλα 26 στην πλατεία Δημαρχείου στα Άνω Λιόσια.

Όλοι μαζί μπορούμε!

Ευχαριστούμε.

Φωτογραφία της Eleftheria Bistogiannaki.

helen

Haroon