Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 11:53

Δύο νέες λεωφορειακές γραμμές στον Δήμο Φυλής

Αποτέλεσμα εικόνας για λεωφορειο ανω λιοσια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Δύο νέες λεωφορειακές γραμμές ίδρυσε ο ΟΑΣΑ, μετά από παρέμβαση του Δήμου Φυλής. Πρόκειται για τις γραμμές:

 

ü  715 ΖΩΦΡΙΑ (ΜΑΚ)-ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (3ο ΛΥΚΕΙΟ)

ü  716 ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ)-ΖΩΦΡΙΑ (ΜΑΚ)

ü  712 ΑΧΑΡΝΑΙ-ΕΡΓ. ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ-ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ)

Με την πρώτη λύνεται το πρόβλημα της σύνδεσης της Ζωφριάς με το διοικητικό κέντρο των Άνω Λιοσίων. Ταυτόχρονα εξυπηρετούνται οι μαθητές της Ζωφριάς που μετακινούνται προς και από το 1ο Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ αλλά και οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων.

Με τη δεύτερη λύνεται το θέμα της σύνδεσης του βορείου τμήματος του Δήμου με τις Αχαρνές (Μενίδι) και αποτέλεσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της συνοικίας Πανόραμα.

Για την ίδρυση των δύο νέων γραμμών παρενέβη προσωπικά στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ Γιάννη Σκουμπούρη ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Το διαδικαστικό μέρος έφερε, επιτυχώς, σε πέρας ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος που διατηρεί προσωπική σχέση με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες κκ Αποστολίδη και Ποριάζη, από τότε που επαναλειτούργησε η λεωφορειακή γραμμή 735 του Ζεφυρίου.

Αμέσως μετά την ανάρτηση των σχετικών πράξεων στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ο Δήμαρχος Φυλής εξέφρασε, με επιστολή του, τις ευχαριστίες του στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ Γιάννης Σκουμπούρη, αλλά και στον εποπτεύοντα Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Η προσπάθεια του Δήμου Φυλής για τη βελτίωση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Ο Δήμος έχει υποβάλει τεκμηριωμένη πρόταση στον ΟΑΣΑ για τη δημιουργία τερματικού σταθμού λεωφορείων στο σταθμό του Προαστιακού Άνω Λιοσίων και η σχετική μελέτη έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΣΑ. 

helen

Haroon

Τελευταία Νέα