Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 15:18

Προαστιακός – Εξετάζει περικοπές αντί για πύκνωση δρομολογίων η ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

Αποτέλεσμα εικόνας για προαστιακος cityface

Οι ζυμώσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνεχίζονται αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται να είναι προς όφελος των επιβατών.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυτές τις μέρες γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων και βασικό θέμα είναι οι καταργήσεις δρομολογίων που φτάνουν μέχρι και το 30% τα Σαββατοκύριακα.

Το θέμα όπως είναιν φυσικό έχει ήδη φέρει αναστάτωση εντός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ αν εφαρμοστεί θα χαθούν δρομολόγια και οι επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα έχουν ακόμα μικρότερες επιλογές από τα ήδη αραιά δρομολόγια του δικτύου.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, εξετάζεται να γίνεται ένα δρομολόγιο ανά ώρα στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο προς το Αεροδρόμιο. Σήμερα έχουμε δρομολόγια ανά 30 λεπτά: ένα από Αθήνα προς το ΔΑΑ και ένα από το ΣΚΑ προς το Αεροδρόμιο.

Αυτό σημαίνει ραγδαία συρρίκνωση των δρομολογίων προς το Ελ.Βενιζέλος, τη στιγμή μάλιστα που η ηλεκτροκίνηση επεκτείνεται μέχρι τον Πειραιά και το λιμάνι θα μπορεί να συνδεθεί απευθείας με το κέντρο της πόλης και το Αεροδρόμιο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι λόγοι για τους οποίους πέφτουν οι συγκεκριμένες προτάσεις δεν είναι γνωστοί, αλλά το πιθανότερο είναι να έχουν να κάνουν με το διευρυμένο ηλεκτροκινούμενο δίκτυο με την έλλειψη τρένων και μηχανοδηγών, έλλειψη όμως η οποία είναι γνωστή πολύ πριν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ περάσει στα χέρια των Ιταλών. Έτσι η προσδοκώμενη πύκνωση δρομολογίων στην ιδιωτικοποιημένη εταιρεία παραμένει όνειοο θερινής (ή καλύτερη χειμερινής) νυκτός.

Πηγή: ypodomes.com

helen

Haroon