Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 00:36

Δήμος Φυλής – Στην αστυνομία τα ονόματα των γονέων που δεν στέλνουν σχολείο τα παιδιά!

Δελτίο Τύπου με το οποίο ενημερώνει για την πρόθεσή του να καταπολεμήσει τη σχολική διαρροή εξέδωσε ο Δήμος Φυλής. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στις αστυνομικές αρχές εστάλη φάκελος με τα ονόματα των γονέων που δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο, παραβαίνοντας τη νομοθεσία περί υποχρεωτικής εκπαίδευσης!

Αναλυτικά:

"Στις αστυνομικές αρχές, για τις νόμιμες ενέργειές τους, διαβίβασε ο Δήμος Φυλής λίστα γονέων, τα παιδιά των οποίων δεν έχουν τακτική φοίτηση στο σχολείο που έχουν εγγραφεί.

Στο σχετικό έγγραφο ο Δήμος επισημαίνει την ανάγκη συμμόρφωσης των γονέων με το νόμο περί υποχρεωτικής εκπαίδευσης και προσθέτει ότι η τακτική φοίτηση και η καταπολέμηση της σχολικής διαρροής αποτελεί απαράβατο όρο για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους.

«Έχουμε από την αρχή ξεκαθαρίσει ότι δεν κάνουμε εκπτώσεις στο θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών. Δεν είναι δυνατό να πληρώνει η Πολιτεία επιδόματα και ενισχύσεις στις οικογένειες κι εκείνες να μην κάνουν το χρέος τους απέναντι στα ίδια τους τα παιδιά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς".

helen

Haroon

Τελευταία Νέα