Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 21:02

Δωρεά μαλλιών από τα παιδιά των Άνω Λιοσίων για τα παιδιά με καρκίνο!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Start Smart» της Ελένης Πετροπούλου στα Άνω Λιόσια, αποφάσισε να πραγματοποιήσει την πρώτη συλλογή μαλλιών στην Ελλάδα μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας, και να τα δωρίσει στον Οργανισμό Δωρεάς Μαλλιών για παιδιά με καρκίνο και αλωπεκία.

Το δωρεάν κούρεμα στην τάξη θα πραγματοποιηθεί από την κομμώτρια Ζαννέτ Τζώλου, δείχνοντας ότι μια αίθουσα διδασκαλίας πέρα από γνώσεις, δίνει στους μαθητές - και αυριανούς πολίτες -  και μαθήματα πολιτισμού, αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά στην Ελλάδα που λόγω του καρκίνου ή της αλωπεκίας έχουν χάσει τα μαλλιά τους, και ενώ θα ήθελαν να φορέσουν περούκα, αυτό δεν μπορεί να συμβεί καθώς η οικογένειά τους - έχοντας ήδη ξοδέψει αρκετά χρήματα λόγω της ασθένειας - αδυνατεί να επωμιστεί το βάρος και για τη συγκεκριμένη δαπάνη (που φτάνει και τις 2.000 ευρώ).

Ο Οργανισμός Δωρεάς Μαλλιών συλλέγει τα κομμένα μαλλιά που δωρίζονται και με τη σειρά του τα προωθεί σε εταιρίες που φτιάχνουν περούκες για τα παιδιά, τις οποίες προσφέρουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Αυτή η διαδικασία είναι σχετικά νέα στην Ελλάδα αφού στο εξωτερικό λειτουργεί αρκετά χρόνια.

Το ραντεβού για το «κούρεμα αγάπης στην τάξη» είναι για τον ερχόμενο Μάρτιο. Σε αυτό, μαθητές, καθηγητές, γονείς και φίλοι θα μπορέσουν να δωρίσουν λίγα μαλλιά και πολλή αγάπη στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Για πληροφορίες καλέστε στη γραμματεία του Start Smart, στο τηλέφωνο 210-2486652.

helen

Haroon

Τελευταία Νέα