Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017 22:51

Με το «δεξί» οι εκδηλώσεις του φετινού πανηγυριού στη Φυλή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Με επιτυχία ξεκίνησαν χθες, Κυριακή 13 Αυγούστου 2017, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, οι τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη μεγάλη γιορτή της Παναγιάς, στη Δημοτική Ενότητα Φυλής.

Στην κατάμεστη πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο «Νικόλαος Λιάκος» κάτοικοι της περιοχής αλλά και επισκέπτες απόλαυσαν ένα εξαιρετικό μουσικό ταξίδι στην παράδοση.

Η βραδιά άνοιξε με ένα videoτο οποίο ενημέρωσε τους δημότες για τα πεπραγμένα αλλά και το σχεδιασμό της Διοίκησης του Δήμου αναφορικά με τα οικονομικά του Δήμου, την κοινωνική πολιτική, την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, τα μεγάλα έργα που υλοποιήθηκαν, αλλά και αυτά που έχουν δρομολογηθεί.

Το μουσικό πρόγραμμα άνοιξε ο Αντιδήμαρχος Φυλής Σπύρος Μπρέμπος ο οποίος συνοδευόμενος από την ορχήστρα του τραγούδησε και φέτος στις εκδηλώσεις αφιλοκερδώς. Ο φημισμένος παραδοσιακός και Λαογραφικός Σύλλογος Καματερού «Το γιορντάνι» άνοιξε το χορευτικό πρόγραμμα και ακολούθησαν», ο Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού «Η ΓΡΙΖΑ»,  ο Παραδοσιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Φυλής «ΦΥΛΑΣΙΑ και το Χορευτικό της Δημοτικής Ενότητας Φυλής. 

Το κέφι κορυφώθηκε όταν στη σκηνή ανέβηκε η Ευτέρπη Λημναίου η οποία μέσα από παραδοσιακά και λαϊκά μονοπάτια έκανε κυριολεκτικά  «Άνω κάτω» την πλατεία.  Η ατμόσφαιρα πλημμύρισε από «Αισθήσεις», «Αντικείμενα» «Ουρανό» και «Θάλασσα» γιατί  «όταν χαράζει στο Αιγαίο» όλοι επιστρέφουν «πάλι στο σπίτι μου χαράματα».

helen

Haroon

Τελευταία Νέα