Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 16:49

Ο Δήμος Φυλής δεν ξεχνά - 22 χρόνια από τον φονικό σεισμό της Πάρνηθας

Μπορεί να πέρασαν 22 χρόνια από τον φονικό σεισμό της Πάρνηθας αλλά στα Άνω Λιόσια και στον Δήμο Φυλής η μνήμη για κείνους που έχασαν τη ζωή τους μένει ζωντανή.

Όπως κάθε χρόνο,  ανήμερα της θλιβερής επετείου,  της 7ης Σεπτεμβρίου ο Δήμος Φυλής  σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων διοργάνωσαν μια σεμνή εκδήλωση για να τιμήσουν την μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όσο κράτησε η οργή του Εγκέλαδου.

Παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού,   Αντιδημάρχων, Προέδρων Νομικών Προσώπων του Δήμου, μελών του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων και συγγενών των θυμάτων,  οι εκδηλώσεις μνήμης ξεκίνησαν με τη Θεία Λειτουργία. 

Στις 10:00: τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα του σεισμού και Δοξολογία επί τη διασώσει της πόλεως. Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρχιμανδρίτης π. Τίτος Χρήστου μάλιστα,  επεσήμανε την ανάγκη η λήθη να μην σκεπάσει ούτε το γεγονός του σεισμού ούτε τους ανθρώπους που χάθηκαν.

Στις 10:30 ακολούθησε  Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο των θυμάτων του σεισμού, στην Πλατεία Ηρώων (Δημαρχείο), της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων.

Εκεί ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς εναπόθεσε λίγα λουλούδια στην άσβεστη μνήμη εκείνων που πόνεσαν και χάθηκαν από τον φονικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999.

Οι εκδηλώσεις μνήμης θα κορυφωθούν με  κωδωνοκρουσία του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις 14:45 ακριβώς την ώρα που ο σεισμός χτύπησε την πόλη των Άνω Λιοσίων.

 

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του χρήστη Αγγελος Κανελλος, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και δέντρο

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, εξωτερικοί χώροι και δέντρο

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, αυτοκίνητο και δρόμος

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και μνημείο

 

Ακολουθούν οι σύνδεσμοι με χαρακτηριστικά videos:

 

helen

Haroon

Haroon

Τελευταία Νέα