Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 12:02

Δήμος Φυλής - 74 μαθητές και μαθήτριες ύψωσαν τις φωνές τους για την κλιματική αλλαγή

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Τις απόψεις τους, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά τη 2η χρονιά υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Walk the Global Walk στην Ελλάδα, ένωσαν την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, οι μαθητές και μαθήτριες από τα εννέα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Φυλής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Φέτος άνοιξε στα σχολεία του Δήμου Φυλής η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και οι μαθητές έχουν να πουν πολλά. Στην εκπαιδευτική συνάντηση διατυπώθηκαν οι πρώτες σκέψεις για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Μάϊο στην Πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια, οι οποίες θα κορυφωθούν με την “ειρηνική πορεία” στο κέντρο της πόλης, ταυτόχρονα με δεκάδες άλλες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη πρώτη αυτή συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Αβράμης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Φυλής. Επίσης, οι μαθητές παρέλαβαν από την εκπρόσωπο των βραβείων Bravo Sustainability Awards, το βραβείο που κέρδισε ο Δήμος Φυλής για τις περυσινές δράσεις του προγράμματος για τη Βιώσιμη Πόλη.

Το πρόγραμμα Walk the Global Walk αποτελεί χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υποστηρίζεται στην Ελλάδα από τον Δήμο Φυλής σε συνεργασία με την Action Aid Hellas. To πρόγραμμα είναι υπό την αιγίδα του Γραφείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και συμμετέχουν Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Φυλής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του προγράμματος:

https://www.walktheglobalwalk.eu/en/?fbclid=IwAR33RwxvkLuNAgCTD3dFQOmh_WL966iDLrAE2uLgvAgU6E3jYnl0bPbktXo

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 13 άτομα, εσωτερικός χώρος, κείμενο που λέει "WALK"

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται, παπούτσια και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώρος

 

helen

Haroon