Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019 23:23

Νέα πανελλήνια βράβευση για τον Γιάννη Γαλανόπουλο των "Υπερφωτισμένων"!

Τον δεύτερο Έπαινο Συγγραφής Θεατρικού Έργου μέσα σε ένα χρόνο κατέκτησε το βράδυ της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου 2019 ο Γιάννης Γαλανόπουλος στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η νέα βράβευση, μέσα σε πλήθος καταξιωμένων σεναριογράφων, συγγραφέων και σκηνοθετών, ήρθε για τη φρέσκια κωμωδία που υπογράφει φέτος ο Γιάννης Γαλανόπουλος με τίτλο «Μετασεισμική Ακολουθία» και διαδραματίζεται στην Αθήνα του 2019, με όλα όσα χαρακτηρίζουν αυτήν την περίοδο την ελληνική κοινωνία. Την στιγμή που ανακοινώθηκε το διακριθέν έργο και το όνομα του Γιάννη Γαλανόπουλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς του είπε χαριτολογώντας «του χρόνου βραβείο!».

Από μικροφώνου, ο Γιάννης Γαλανόπουλος ευχαρίστησε την ΕΣΕ και τον Πρόεδρό της και αφιέρωσε τον Έπαινο στην σύζυγό του Ελένη Πετροπούλου, στις δύο κόρες τους Δήμητρα και Διονυσία (η 7χρονη Δήμητρα μάλιστα συμμετέχει φέτος στην παράσταση ως ηθοποιός), καθώς και στα μέλη της θεατρικής του ομάδας «Υπερφωτισμένοι» που ήταν παρόντα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δημήτρης Καμπόλης, ο πρωταγωνιστής του πρώτου θεατρικού έργου του συγγραφέα «Καραμέλες Ούζου», το οποίο έκανε μεγάλη επιτυχία κάνοντας περιοδεία στην Ελλάδα τα καλοκαίρια 2017 και 2018 σε σκηνοθεσία του Σταύρου Νικολαΐδη και είχαμε δει και στα Άνω Λιόσια.

Πρόκειται για την δεύτερη διάκριση του Γιάννη Γαλανόπουλου μετά την περσινή για το «Φίδι Στον Κόρφο Μου», το οποίο είναι εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία, και διαδραματίζεται στην Αθήνα του Μεσοπολέμου. «Η Μετασεισμική Ακολουθία», το τρίτο κατά σειρά θεατρικό του έργο, βρίσκεται ήδη σε πρόβες από την ομάδα θεάτρου του σκηνοθέτη και συγγραφέα «Υπερφωτισμένοι» και θα την απολαύσουμε από την προσεχή Άνοιξη και μετά επί σκηνής στα Άνω Λιόσια κι όχι μόνο! Αξιοσημείωτη είναι η φιλική συμμετοχή στην παράσταση της εξαιρετικής ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου, μέσω ηχητικών!

helen

Haroon

Τελευταία Νέα