Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 11:47

Πρωτιά σε διεθνή διαγωνισμό από το Λύκειο Φυλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Νέα μεγάλη επιτυχία για τη σχολική κοινότητα του Δήμου Φυλής, καθώς η ομάδα “Gravity Force” του Γενικού Λυκείου Φυλής (ΓΕ.Λ Φυλής) διακρίθηκε στο διεθνή διαγωνισμό  “4x4 in Schools”, που πραγματοποιήθηκε από 12 έως 16 Απριλίου 2019 στο University of Warwick, στην πόλη  Coventry της Μ. Βρετανίας. Στον τελικό του εν λόγω διαγωνισμού συμμετείχαν150 μαθητές από 22 χώρες.

Ειδικότερα,  συμμετοχή της Ελληνικής ομάδας “Gravity Force” στο διαγωνισμό στέφτηκε από τεράστια επιτυχία, αφού κατάκτησε το 1ο βραβείο μηχανικής (best engineered car), από τη διοργανώτρια αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover, ενώ παράλληλα απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια για τη δουλειά και τη σοβαρότητά της.

Οι μαθητές επινόησαν ένα πρωτοπόρο σύστημα τετρακίνησης που συμβάλει στην ασφάλεια του αυτοκινήτου αποτρέποντας τον κίνδυνο ανατροπής του.

Η ομάδα “Gravity Force” αποτελείται από 4 ταλαντούχους μαθητές (τρεις από το Γενικό Λύκειο Φυλής και έναν από το 1ο Γενικό Λύκειο Μοσχάτου). Κάθε μέλος της ομάδας ανέλαβε στο πλαίσιο του όλου έργου συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Αναλυτικότερα : Βασίλης Σεβασλίδης - Team Manager, Κυριάκος Διαούρτας - Design & Manufacturing Engineer, Χαρά Μπανανά - Graphic Designer, Μυρτώ Βλάχου - Recources Manager. Την ομάδα συντόνισε σε σχολικό επίπεδο και συνόδευσε στη Μ. Βρετανία η εκπαιδευτικός του ΓΕ.Λ Φυλής Αρμενάκα Βασιλική.   Ιδιαίτερα σημαντική για την αποτελεσματικότερη οργάνωση του όλου εγχειρήματος ήταν η συνεργασία της ομάδας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Μετά τη γνωστοποίηση της επιτυχίας ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς συνεχάρη εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. “Η επιτυχία δείχνει πως με τη συνεργασία όλων μας μπορούν να γίνουν πολύ σημαντικά πράγματα στην Παιδεία. Ο Δήμος Φυλής προωθεί την αριστεία και βρίσκεται στο πλευρό της σχολικής κοινότητας, στηρίζοντας τις δραστηριότητές της”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Παππούς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα έξοδα της αποστολής του Λυκείου Φυλής καλύφθηκαν από το Δήμο, μετά από σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

helen

Haroon