Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 13:13

Proastio Art - Νέος εικαστικός κύκλος για την ιδιαίτερη και εντυπωσιακή τέχνη του βιτρώ!

 
Κάθε Σάββατο, 13:15-14:15
Έναρξη: Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 
 
Πληροφορίες: 2102470604, 6993954907, Στρατηγού Λιόση 40, Άνω Λιόσια. 
 
Η τέχνη του βιτρώ (υαλογραφίας), συγγενική με τη ζωγραφική και το ψηφιδωτό, έχει ως βασικό υλικό το γυαλί και βαθιές ρίζες στο χρόνο. 
 
Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο συνδυάζεται το γυαλί και το φως που το διαπερνά, αναδεικνύει τα έργα όταν τοποθετούνται μπροστά από πηγές φωτός, όπως παράθυρα, πόρτες, διαφανή διαχωριστικά και φωτιζόμενες κατασκευές. 
Η εφαρμογή της τεχνικής του βιτρώ στα παράθυρα κτηρίων είναι μια από τις πιο καθιερωμένες αλλά και καλαίσθητες μορφές της, ενώ στη σύγχρονη εποχή έχουν ενταχθεί και άλλα διαφανή υλικά, όπως τα πλεξιγκλάς, φάιμπεργκλας, ψυχρά σμάλτα, ακτινογραφίες και φωτογραφικά φιλμ, εξελίσσοντας τις μορφές και τις τεχνικές της Art Glass. 
Στο νέο εικαστικό κύκλο θα δημιουργήσουμε, σε πρώτο στάδιο, επίπεδες επιφάνειες διακοσμητικών βιτρώ.
 
Λία Κουτελιέρη, κάτοχος Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ, απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών- κατεύθυνση ζωγραφική, πτυχιούχος Κοινωνική Λειτουργός (ΤΕΙ Αθήνας).
 
Παρακολούθηση προγράμματος κατάρτισης για το animation στην 4η και 5η ANIMART. Εικαστικός καλλιτέχνης από το 2006 μέχρι σήμερα, με ζωγραφική, γλυπτική, εγκατάσταση, περιβάλλον, performance και graffiti. Εκπαιδευτικός στην α'βάθμια και β'βάθμια εκπαίδευση από το 2010.
 
Επιμελήτρια ομαδικών κι ατομικών εικαστικών εκθέσεων. 3ο Βραβείο στον πανελλαδικό εικαστικό διαγωνισμό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Συμμετοχή στην 5η και 6η Μπιενάλε φοιτητών ΑΣΚΤ, το 2009 και 2

Fylh

Fylh

Hellen