Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018 19:43

Με Μεγαλοπρέπεια η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Φανουρίου

Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στον Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου, Παρεκκλήσι του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσας, στο Ζεφύρι, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και πλήθους πιστών.

Οι διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή της εορτής του Αγίου, Κυριακή 26 Αυγούστου, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό. Συνεχίστηκαν τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής, με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία το πρωί και κορυφώθηκαν το βράδυ με τον Εσπερινό και την περιφορά της ιερής εικόνας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα. Η λιτανεία της ιερής εικόνας έγινε με ευλάβεια, συνοδεία Ιερέων, επισήμων και πιστών, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής να ηγείται της θρησκευτικής πομπής.

Ξεχωριστό τόνο στη θρησκευτική αυτή εορτή δίνουν οι φανουρόπιτες, που και φέτος ήταν δεκάδες, φτιαγμένες είτε ως τάμα για να βρεθεί κάτι, είτε ως ευχαριστία για την ευχή που πραγματοποιήθηκε. Κατά την παράδοση, η φανουρόπιτα, κατά παράκληση του Αγίου Φανουρίου, φτιάχνετε για να σωθεί η ψυχή της μητέρας του Αγίου, η οποία ήταν σκληρή, αμαρτωλή γυναίκα.

Μετά τη λιτάνευση, ο εφημέριος του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσας, πατέρας Άγγελος Κανέλος παρέθεσε δείπνο προς τον Μητροπολίτη, τους ιερείς, τους επισήμους και τα μέλη της Φιλαρμονικής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου.

 
 


 


  

 

 

helen

Haroon