Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 14:10

Κάλεσμα Δημάρχου Χρήστου Παππού για τη διάλεξη του καθηγητή Γιάννη Μπαζιώτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Λίγες μέρες μετά την επιστροφή του από την Ανταρκτική, όπου συμμετείχε στην Αποστολή της NASAγια περισυλλογή μετεωριτών, ο συντοπίτης μας επίκουρος Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Δρ. Ιωάννης Μπαζιώτης θα δώσει διάλεξη στα Άνω Λιόσια, με θέμα την εν λόγω αποστολή.

Η διάλεξη αυτή είναι η εναρκτήρια των ελαχίστων που θα κάνει ο συντοπίτης μας- εξαίρετος επιστήμονας, που διαφημίζει με το ήθος και την επιστημονική του κατάρτιση το Δήμο μας.  Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ του Δημαρχείου Φυλής. Έχουν προσκληθεί ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, οι αρμόδιοι Υπουργοί και διακεκριμένα μέλη της Επιστημονικής Κοινότητας.

Η διάλεξη θα διανθιστεί με φωτογραφικό υλικό και αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, όχι μόνο λόγω της επιστημονικής σημασίας της αποστολής, αλλά και λόγω του περιπετειώδους χαρακτήρα της. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι η τρίτη από τις διαλέξεις του Δρος Ιωάννη Μπαζιώτη θα δοθεί στη ΝASA, ενώ η συμμετοχή του στην αποστολή έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των τηλεοπτικών σταθμών της χώρας μας. Τέλος, όπως αναφέρει ο ίδιος, μέχρι τα μέσα του 2018 θα έχει κυκλοφορήσει το βιβλίο του με θέμα την εμπειρία του με τη NASAστην Ανταρκτική.

Ως εκ τούτου η παρουσία όλων μας στη διάλεξη είναι απαραίτητη για να τιμήσουμε το συντοπίτη μας καθηγητή, oοποίος είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει πατήσει στην παγωμένη Ανταρκτική όπου και ύψωσε τη σημαία του Δήμου μας.

Χρήστος Παππούς

Δήμαρχος Φυλής

Hellen

Haroon