Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 21:19

Στην Ανταρκτική κυμάτισε η σημαία του Δήμου Φυλής

1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Στον παγωμένο αέρα της Ανταρκτικής κυμάτισε η σημαία του Δήμου Φυλής.

Χάρη στον δημότη, επίκουρο καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Γιάννη Μπαζιώτη, το έμβλημα του Δήμου βρέθηκε στην μακρινή -έκτη- Ήπειρο του πλανήτη.

Ο Γιάννης Μπαζιώτης που μετέχει σε αποστολή της ΝΑSA για την περισυλλογή μετεωριτών την ξεδίπλωσε, όπως είχε υποσχεθεί στο Δήμαρχο Χρήστο Παππού από τον οποίο την είχε παραλάβει πριν από την αναχώρησή του.

3

Ο συνδημότης μας ολοκλήρωσε τη δεύτερη φάση της εκπαίδευσής του, στη βάση Mc Murdo της Ανταρκτικής, που περιελάμβανε διαμονή στο ύπαιθρο με στήσιμο σκηνής, οδήγηση snowmobile, με ανάβαση και κατάβαση επικίνδυνων λόφων καθώς και την εκμάθηση τεχνικών ανακάλυψης μετεωριτών στο ύπαιθρο. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη διάρκεια της εκπαίδευσης ήταν -12 βαθμοί Κελσίου, με παγωμένο αέρα που έκανε τα μέλη της αποστολής να νιώθουν ότι βρίσκονται σε -20.

2

Ο Γιάννης Μπαζιώτης, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, είχε την τύχη να μοιράζεται τη σκηνή με ένα μύθο της Ανταρκτικής, δηλαδή τον έναν από τους δύο ορειβάτες που θα την καθοδηγήσουν στις επικίνδυνες εξορμήσεις της. Πρόκειται για τον John Scutt, τον άνθρωπο με την μεγαλύτερη εμπειρία στον πλανήτη στο ύπαιθρο της Ανταρκτικής ( 37 συνεχόμενα χρόνια μέλος της αποστολής).

4

Ήδη η αποστολή, αφού πακετάρισε τρόφιμα και υλικά βρίσκεται, από τις 12 Δεκεμβρίου 2017, στη βάση του Shackleton, απ’ όπου τα μέλη της θα προωθηθούν στις δύο τοποθεσίες που θα αποτελέσουν τα επίκεντρα της έρευνας.

Hellen

Haroon

Τελευταία Νέα