Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 15:03

Προσαρακοστιανό συναπάντημα στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης

Φωτογραφία του χρήστη Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων.

"Εργασία και χαρά" είναι δυο λέξεις που δεν έλειψαν από το προσαρακοστιανό ενοριακό συναπάντημα της Κυριακής 19.02.2017.

Μπαμπάδες, μαμάδες, παιδιά αλλά και γιαγιάδες έπαιξαν, ζύμωσαν, κόλλησαν, λερώθηκαν, έδεσαν, ήπιαν κι έφαγαν σε ένα ζεστό, μουσικοντυμένο και ξεχωριστά φασαριόζικο κλίμα. Οι χαρταετοί με τα ζύγια, τις ουρές και τα σκουλαρίκια τους, οι κυρα Σαρακοστές με την "όσπρια" φορεσιά τους, και οι λαγάνες που υποσκέλισαν (δεν είναι υπερβολή) τα αποκριάτικα εδέσματα ήταν οι τρεις δραστηριότητες που μας έκαναν να χαρούμε τις στιγμές.

Να που οι αποκριάτικες στιγμές περνούν περίφημα και δίχως μάσκες... τώρα το ξέρουμε. Ο π. Φανούριος άνοιξε την εκδήλωση απευθυνόμενος στα παιδιά με τα εξής λόγια: "Αγαπητά μου παιδιά, χαίρομαι που βλέπω σήμερα τα πρόσωπά σας εδώ. Έτσι επιθυμώ να σας βλέπω μέσα στο Ιερό, τα αγόρια, και έξω, τα κορίτσια, την περίοδο αυτή της Σαρακοστής με τις πολλές και κατανυκτικές ακολουθίες".

Αξιοσημείωτος είναι ο διαγωνισμός χαρταετού, καλλιτεχνικής και όχι πτητικής φύσης, ο οποίος ανέδειξε τρεις νικήτριες οικογένειες με έπαθλο το βιβλίο "Δυο στάλες κουράγιο για γονείς και συντρόφους" του κου Ηλία Λιαμή. Στη λήξη της εκδήλωσης ο π. Φανούριος και οι συνεργάτες του διένειμαν σε γονείς και παιδιά πλαστικοποιημένη την εφέστιο εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης (με την προσευχή των συζύγων και της οικογένειας του γέροντος Σοφρωνίου στο πίσω μέρος) και το έντυπο Ιστογριούλες συνοδευμένο από ψηφιακό δίσκο (τεύχος 1 -Φεβρουάριος 2017).

Το απόδειπνο στο ημίφως των κεριών και με ευχαριστιακή διάθεση για την κερδισμένη ημέρα ήταν για πολλούς (γονείς και παιδιά) μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Για άλλους μια ευκαιρία να θυμηθούν στιγμές του παρελθόντος που ο Αυτός αιώνιος Θεός μάζευε τα παιδιά του, στην ίδια αίθουσα με άλλη αφορμή.

Να δώσει ο Θεός όλοι μας να πούμε ναι στις προσευχητικές αφορμές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, να βλέπουμε και να βλεπόμαστε στην εκκλησιά των Αγίων μας, να καλοκαρδίζουμε εαυτούς και αλλήλους, ιδιαιτέρως δε τους ιερείς μας. Καλό στάδιο.

Φωτογραφία του χρήστη Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων.

 

Φωτογραφία του χρήστη Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων.

Φωτογραφία του χρήστη Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

helen

Haroon