Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016 17:31

Οι Ρομά με τις Ferrari – Από τα Άνω Λιόσια η σπείρα που ευθύνεται για δεκάδες ληστείες και διαρρήξεις ανά την επικράτεια!

Σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής με τη συνδρομή συνολικά 600 αστυνομικών ανά την Επικράτεια σε Αττική και Θεσσαλονίκη πόλεις της χώρας για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων που διαρθρώνονται σε πολλές υποομάδες, τα μέλη των οποίων διέπρατταν ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σε όλη την χώρα.

Το "διευθυντήριο"- ορμητήριο των Εγκληματικών Οργανώσεων ήταν στην Δυτική Αττική και συγκεκριμένα στα Άνω Λιόσια.

Πρόκειται όπως χαρακτηριστικά τόνισε υψηλόβαθμος αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής, για «την μεγαλύτερη υπόθεση των δεκαετιών στον τομέα των ληστειών και των διαρρήξεων, καθώς εδώ δεν εξαρθρώθηκε μία ή δύο συμμορίες, αλλά ολόκληρη η δομή τους».

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, πρόκειται για πολυπληθείς εγκληματικές οργανώσεις Ρομά που δρούσαν, ήλεγχαν τις υποομάδες τους και «χτυπούσαν» ανά την Επικράτεια, από την Αλεξάνδρουπολη, την Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα έως την Αθήνα...

Εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι υπεύθυνοι ακόμα και για την διάρρηξη στο σπίτι της τραγουδίστριας Άννας Βίσση, καθώς υπάρχουν ενδείξεις γι αυτό, κάτι που όμως θα φανεί από την ανάκριση που θα ακολουθήσει. Ο «κύκλος» των χτυπημάτων περιελάμβανε κέρδη πολλών εκατομμυρίων, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι σε κάθε χτύπημα έβαζαν στόχο χρηματοκιβώτια με κοσμήματα, χρήματα και χρυσαφικά που ξεπερνούσαν τα 200.000-300.000 ευρώ λεία την φορά.

Μάλιστα, με τα κέρδη αυτά, οι «εγκέφαλοι» των εγκληματικών οργανώσεων είχαν αγοράσει υπερπολυτελή σπίτια και υπερπολυτελή αυτοκίνητα όπως Ferrari και Porshe στο όνομά τους! Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν συλληφθεί περισσότερα από 30 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων και έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 50 έρευνες σε σπίτια και χώρους απόκρυψης κλοπιμαίων. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί και κατασχεθεί μεγάλα χρηματικά ποσά, χρυσές λίρες, κοσμήματα, όπλα και δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα.

Οι έρευνες συνεχίζονται και μετά την ολοκλήρωσή τους θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την Ασφάλεια Αττικής.

 

 

Πηγή: thepressroom.gr

helen

Haroon

Haroon

Τελευταία Νέα