Τετάρτη, 18 Μαϊος 2016 15:42

Ιδού η σπείρα που ρήμαζε σπίτια στην ανατολική Αττική

Τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των μελών εγκληματικής ομάδας που είχαν ρημάξει εκατοντάδες κατοικίες στην περιοχή της Αρτέμιδας (Διαβάστε ΕΔΩ) έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

Α) ΜΟΥΣΤΑΦΑ Γεώργιο του Παναγιώτη και της Ειρήνης γεννηθέντα στις 29-6-1995 στην Αθήνα

11

Β) ΜΟΥΣΤΑΦΑ Νικόλαο του Χρήστου και της Αγγελικής γεννηθέντα στις 13-4-1992 στη Κέρκυρα

11

Γ) ΤΖΑΜΑΛΗ Αντώνιο του Χρυσοβαλάντη και της Μαρίας γεννηθέντα 23-1-1993 στην Αθήνα

11

Δ) ΜΟΥΣΤΑΦΑ Παναγιώτη του Χρήστου και της Αγγελικής γεννηθέντα 1-6-1993 στην Πάτρα

11

Οι τρεις συνελήφθησαν στις 11 Απριλίου στο Μαρούσι, μετά από καταδίωξη στην Αττική Οδό από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), ενώ ο τέταρτος την επόμενη ημέρα μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στον καταυλισμό των Άνω Λιοσίων.

Οι νεαροί δράστες μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται, εδώ και τουλάχιστον 18 μήνες, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής, κυρίως της Αρτέμιδας.

Η ομάδα κινούμενη με αυτοκίνητα εντόπιζε σπίτια-στόχους και αφού πρώτα βεβαιωνόταν, χτυπώντας τα κουδούνια, ότι απουσίαζαν οι ένοικοι, εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ρουχισμού και άλλα αντικείμενα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 142 υποθέσεις διαρρήξεων οικιών, με το οικονομικό όφελος για τους διαρρήκτες να ξεπερνά το ποσό των 200.000 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση , των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα, της ληστείας, της αντίστασης και της απείθειας.

Όπως προκύπτει, μάλιστα, οι συγκεκριμένοι είχαν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοιες πράξεις.

helen

Haroon

Haroon

Τελευταία Νέα