Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 00:28

Ναρκωτικά και προστασία πίσω από τη σύρραξη στο Ζεφύρι

Πρώτο θέμα σε δελτία ειδήσεων και κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας έχει γίνει η σύρραξη μεταξύ Ρομά στο Ζεφύρι, η οποία έχει μετατρέψει μια ολόκληρη πόλη σε πεδίο μάχης, με σκηνές που θυμίζουν τις εκρηκτικές ζώνες της Μέσης Ανατολής.

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι για τους οποίους οι δύο, γνωστές για τη δράση τους στην περιοχή, οικογένειες έχουν… πάρει τα όπλα και πολεμούν με τόσο μίσος η μία την άλλη, με κίνδυνο να χαθούν ζωές ανθρώπων που απλά… έκαναν το «λάθος» να μένουν στις γειτονιές του Ζεφυρίου;

 

Ναρκωτικά η «ταμπακιέρα»

Όπως είναι ευρέως γνωστό, το Ζεφύρι αποτελεί ορμητήριο για την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, αφού πέραν των άλλων λειτουργεί σαν τροφοδότης ολόκληρης της πρωτεύουσας. Τα ποσά που διακινούνται είναι «τρελά» και φυσικά οι δύο συγκεκριμένες οικογένειες Ρομά ερίζουν για το ποια θα είναι αυτή που θα λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος στα κέρδη, λειτουργώντας σαν κύριος διακινητής των παράνομων ουσιών. Εδώ και καιρό το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών ήταν έκρυθμο και έμενε η αφορμή, η οποία δόθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

 

Η προστασία η «σπίθα»

 

Τι ακριβώς όμως συνέβη το βράδυ της Πέμπτης;

 

Η μια εκ των δύο οικογενειών, εδώ και αρκετό καιρό έχει καταφέρει να συλλέγει σημαντικά ποσά από τους καταστηματάρχες της περιοχής, παρέχοντας προστασία, με τον… παραδοσιακό τρόπο.

 

Πηγαίνοντας πόρτα-πόρτα, ζητούν χρήματα για να «προστατεύσουν» την εκάστοτε επιχείρηση, η οποία -όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις- κινδυνεύει περισσότερο από τους ίδιους τους ανθρώπους που «πουλάνε» την προστασία!

Έτσι λοιπόν οι «προστάτες» επιχείρησαν να ζητήσουν χρήματα για να παρέχουν ασφάλεια στην επιχείρηση (σούπερ μάρκετ) ηγετικού μέλους της αντίπαλης οικογένειας! Φυσικά οι δεύτεροι αρνήθηκαν και μετά… η συνέχεια γνωστή, αφού το πράγμα δεν ήθελε πολύ.

 

Πρόκειται για μια ιστορία που αναδεικνύει με τον εμφατικότερο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στο Ζεφύρι και την οποία βιώνουν οι κάτοικοί του που όχι μόνο… ασφάλεια δε νιώθουν, αλλά αντίθετα αισθάνονται ότι ζουν σε μια περιοχή ξεχασμένη από… θεούς και ανθρώπους.

 

Και δυστυχώς αυτά δεν είναι δικά μας λόγια, αλλά οι κουβέντες των κατοίκων του -κυριολεκτικά- πολύπαθου Ζεφυρίου…

 

helen

Haroon

Haroon

Τελευταία Νέα