Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 00:25

Εμπόλεμη ζώνη το Ζεφύρι – Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους

Πεδίο μάχης θυμίζει από χθες το Ζεφύρι, εξαιτίας της βεντέτας που έχει ξεσπάσει μεταξύ δύο εκ των γνωστότερων οικογενειών Ρομά της περιοχής.

Το όλο σκηνικό ξεκίνησε χθες Πέμπτη όταν στην οδό Δωδεκανήσου μέλη των δύο οικογενειών συνεπλάκησαν, με αποτέλεσμα η σύρραξη να γενικευτεί και να πάρει τρομακτικές διαστάσεις, με σκηνές βγαλμένες από ταινία να εκτυλίσσονται (και) στο κέντρο της πόλης στην οδό Παναγίας Γρηγορούσης.

 

Όπως μας μετέφερε η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίουκ. Φωτεινή Γιαννοπούλου, αλλά και κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής, από χθες οι πυροβολισμοί (με καραμπίνες και καλάσνικοφ) δεν έχουν σταματημό, με συνέπεια κανείς να μην μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα στους δρόμους.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν 14 (και όχι 12 όπως αναφέρεται στα περισσότερα ΜΜΕ) τραυματίες από την πλευρά και των δύο οικογενειών των Ρομά, αλλά και πολίτες που χτυπήθηκαν από σπόντα, ευτυχώς ελαφρά.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει μεταξύ άλλων ομάδες των ΕΚΑΜ, αλλά και εισαγγελέας, ενώ η αστυνομία φυσικά και έχει αποκλείσει την περιοχή, καθώς οι ζωές των δημοτών απειλούνται άμεσα, δυστυχώς για ακόμη μια φορά, σε μια περιοχή που θυμίζει εδώ και αρκετά χρόνια καζάνι που βράζει.

 

Ελπίζουμε αυτό το περιστατικό να λάβει τέλος όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα και να αποτελέσει αφορμή για να ασχοληθούν σε κυβερνητικό επίπεδο αυτοί που πρέπει να το κάνουν, καθώς οι φωνές των κατοίκων του Ζεφυρίου έχουν μετατραπεί σε κραυγές αγωνίας και απόγνωσης.

helen

Haroon

Haroon

Τελευταία Νέα