Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 19:02

Έρευνα - Που βρίσκονται τελικά τα τζιπ που δώρισε ο Δήμος Φυλής στην αστυνομία;

Λίγες ημέρες έχουν περάσει από τα εγκαίνια του νέου κτιρίου στα Άνω Λιόσια όπου, πλέον, στεγάζεται η Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης (στην οποία έδωσαν το «παρών» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος) εκτός από το κτίριο, παραδόθηκαν και τα 8 σύγχρονα pickup 4X4, τα οποία άπαντες στον Δήμο Φυλής θεωρούσαν ότι προβλέπεται να ενισχύσουν τις προσπάθειες των αστυνομικών για την καλύτερη φύλαξη της -αρκετά πονεμένης- περιοχής του Δήμου Φυλής.

Σύμφωνα ωστόσο με καλά πληροφορημένες πηγές, τα 8 τζιπ δεν βρίσκονται στα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων, εκεί δηλαδή που θεωρούσαν οι δημότες Φυλής ότι θα βρίσκονται, αλλά χρησιμοποιούνται σε άλλες υπηρεσίες.

Ακόμα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτός ο αρχικός διαμοιρασμός είναι και μόνιμος, (όπως και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε για το τι ακριβώς είχε δεσμευθεί ο κ. Τόσκας κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας με τον δήμο Φυλής) ωστόσο δεν φαίνεται να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις του δήμου Φυλής, η διοίκηση του οποίου φυσικά και έπραξε ορθά, ελπίζοντας σε καλύτερα αποτελέσματα εντός των τειχών της και προς όφελος των δημοτών της.

Εξάλλου, παρά τα όσα ακούσαμε το τελευταίο διάστημα γνωρίζουμε ότι η παραβατικότητα σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι, σε καμία περίπτωση δεν έχει ως τώρα παταχθεί, όπως απαιτούν οι καταστάσεις. Αστυνομικές πηγές μάλιστα μας τόνισαν ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να μιλήσει για το σύνολο της δυτικής Αττικής, όπου αστυνομικά υπάγεται και η δυτική Αθήνα - από Καματερό, Ίλιον έως και Περιστέρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι και οι δείκτες εγκληματικότητας δεν έχουν καμία σχέση με τις «δύσκολες» και ευαίσθητες περιοχές όπως η δική μας.

Ωστόσο, σαν δημότες και κάτοικοι της περιοχής, θέλουμε να πιστεύουμε πως τα λόγια του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. προς τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, δεν θα μείνουν στη θεωρία, αλλά θα γίνουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Σας τα θυμίζουμε: «Δεν θα σας αφήσουμε ποτέ απροστάτευτους και δεν θα σας απογοητεύσουμε ποτέ κύριε Δήμαρχε».

helen

Haroon

Τελευταία Νέα