Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017 10:01

Ζεφύρι – Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε νοθευμένη ηρωίνη

Εξαρθρώθηκε, από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην νόθευση και επανατυποποίηση ποσοτήτων ηρωίνης στη Δυτική Αττική, προς περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά.

Συνελήφθησαν στο Ζεφύρι, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης στο καταυλισμό των Ρομά, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΕΚΑΜ και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, δύο Ρομά, ηλικίας 21 και 25 ετών, μέλη της οργάνωσης. Επιπλέον, συγκατηγορούμενοί τους είναι δύο ακόμα Ρομά, ηλικίας 26 και 28 ετών.

Στο πλαίσιο δράσεων για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων διακίνησης ναρκωτικών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, ταυτοποιήσεις ατόμων και δημιουργίας “προφίλ” των εμπλεκομένων, πιστοποιήθηκε η παράνομη δράση του κυκλώματος στην νόθευση και διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης και εντοπίστηκαν οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης των ναρκωτικών.

Από την έρευνα σε οικίες και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης βάρους 9 κιλών και 890 γραμμαρίων, νοθευτική ουσία βάρους δύο κιλών, μία ζυγαριά, διάφορα εξαρτήματα νόθευσης (μίξερ, πλάκα, καλούπι κλπ), δύο κινητά τηλέφωνα και 75 κυνηγετικά φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή.

Hellen

Haroon

Τελευταία Νέα