Σάββατο, 06 Μαϊος 2017 18:28

Εξαρθρώθηκε η περιβόητη σπείρα των ληστών των χρηματοκιβωτίων

Τεράστια είναι η επιτυχία της Ασφάλειας Αττικής μετά την εξάρθρωση της διαβόητης συμμορίας ληστών των χρηματοκιβωτίων, καθώς εξουδετέρωσε μία συμμορία άκρως οργανωμένη, με ισχυρούς δεσμούς των μελών της μεταξύ τους, στα πρότυπα μαφιόζικης οργάνωσης, με πολυετή δράση και όπως όλα δείχνουν είναι υπεύθυνοι για εκατοντάδες χτυπήματα σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Νυκτερινές ώρες της Πέμπτης και πρωινές ώρες της Παρασκευής από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και Ιδιοκτησίας, με την συνεργασία Αστυνομικών της Υποδ/νσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως Καλλιθέας, Ασπροπύργου, Μενιδίου  καθώς και του οικισμού του στρατοπέδου Καποτά, για τον εντοπισμό και την σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε εταιρείες και οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας, από τις οποίες αφαιρούσαν κυρίως χρηματοκιβώτια τα οποία περιείχαν χρήματα, κοσμήματα και λοιπά τιμαλφή.

Συνελήφθησαν 14 ομογενείς από πρώην σοβιετικές χώρες, ηλικίας 35, 22, 23, 27, 36, 28, 40, 33, 23, 29, 39, 30, 28 και  18 ετών αντίστοιχα και ένας 26χρονος Αλβανός. Μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνονται και τα τέσσερα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν πέντε ακόμη μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, επίσης ομογενείς, ηλικίας 30, 20, 27, 23 και 26 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αναζητούνται.

Εξιχνιάσθηκαν περισσότερες από 100 ληστείες και διαρρήξεις σε βάρος εταιρειών και οικιών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων είναι σεσημασμένοι, έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν και έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις Αστυνομικές αρχές για παρόμοιες εγκληματικές πράξεις, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους επιπλέον σε εκατοντάδες ληστείες και διαρρήξεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σήμερα το πρωί, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, τα μέλη της διαβόητης συμμορίας οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

helen

Haroon

Τελευταία Νέα