Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 10:01

«Πόλεμος» στη λίμνη στα Άνω Λιόσια– Έληξε με επιτυχημένη παρέμβαση της αστυνομίας

Τη Δευτέρα βράδυ προς Τρίτη ξημερώματα, ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι με ανταλλαγές πυροβολισμών στην περιοχή της Λίμνης Άνω Λιοσίων, λόγω διαφορών μεταξύ οικογενειών σκληρών κακοποιών Ρομά.

Από τα ξημερώματα ξεκίνησαν ανταλλαγές πυροβολισμών με καραμπίνες και καλάσνικοφ. Συγκεκριμένα η αντιπαράθεση, για άγνωστο λόγο, ήταν μεταξύ δύο γνωστών οικογενειών.

Από την αστυνομία επιτόπου σχεδιάσθηκε ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο επέμβασης στον καταυλισμό προκειμένου αφενός να σταματήσουν οι εκατέρωθεν ανταλλαγές πυροβολισμών και αφετέρου να αποτραπούν τραυματισμοί ή και θάνατοι που είναι πολύ πιθανόν να οδηγούσαν σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης και βεντέτα μεταξύ των οικογενειών Ρομά.

Το επιχειρησιακό σχέδιο εφαρμόσθηκε με το πρώτο ξημέρωμα, όπου ισχυρή αστυνομική δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Ζεφυρίου, υπό το Διοικητή Αστυνόμο κ. Ντέλη, με τη συνδρομή δύο ομάδων ΔΙΑΣ, ενός πληρώματος ασφαλείας και δύο ομάδων ΟΠΚΕ πραγματοποίησαν επιχείρηση υψηλού κινδύνου - αφού οι πυροβολισμοί εξακολουθούσαν να πέφτουν σαν βροχή - η οποία διήρκησε μέχρι περίπου τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις, κατασχέθηκε 1 μακρύκανο πυροβόλο όπλο και δεκάδες σφαίρες από καλάσνικοφ και καραμπίνες. 

Το σημαντικό της υπόθεσης ήταν ότι για πρώτη φορά πραγματοποιείται αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του επεισοδίου, η οποία εκ του αποτελέσματος στέφθηκε με επιτυχία, αφού δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ούτε από την πλευρά των αντιμαχόμενων, ούτε των αστυνομικών, αλλά το σημαντικότερο, ούτε εκ των περιοίκων.

helen

Haroon