Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 15:40

Άνω Λιόσια – Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που λήστευε ηλικιωμένους

Αποτέλεσμα εικόνας για σπείρα συνελήφθη

Ακόμα μια εξιχνίαση υπόθεσης ληστειών και κλοπών (η 11η το τελευταίο διάστημα) ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Πρόκειται για εγκληματική ομάδα που δρούσε διάφορες περιοχές των βορείων προαστίων.

Οι δράστες συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Λιοσίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 9ης Φεβρουαρίου στα Άνω Λιόσια όπου συνελήφθησαν 6 άτομα εκ των οποίων 3 γυναίκες, ηλικίας 36, 54 και 56 ετών, 41χρονος άνδρας και δυο ανήλικοι.

Για την ίδια υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ακόμη 3 γυναικών, ηλικίας 25, 31 και 35 ετών, ενώ αναζητείται και άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση επιβιβάζονταν σε όχημα τύπου βαν, σε ομάδες 4 έως 6 ατόμων, και κινούμενοι σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής (Κηφισιά, Ψυχικό, Χολαργό, Ν. Ιωνία, Μεταμόρφωση), εντόπιζαν οικίες, στις οποίες διέμεναν ηλικιωμένα κυρίως άτομα.

Αφού εντόπιζαν τα θύματά τους, μετέβαιναν στη συνέχεια οργανωμένα στις οικίες - στόχους, όπου μέλη της ομάδας παριστάνοντας τους πλανόδιους πωλητές απασχολούσαν τους ενοίκους, ενώ άλλα μέλη εισέρχονταν στους χώρους των κατοικιών και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρηματικά ποσά και διάφορα πολύτιμα αντικείμενα.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, εφόσον η πράξη τους έγινε αντιληπτή, δεν δίσταζαν μέχρι να ολοκληρώσουν τον σκοπό τους, να ασκήσουν βία στα θύματά τους, προκειμένου να τους ακινητοποιήσουν…

helen

Haroon

Τελευταία Νέα