Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 17:59

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους από φορείς και σωματεία Φυλής και Αχαρνών

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ 8/8/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Οι Σύλλογος Γυναικών Άνω Λιοσίων , Ζεφυρίου ,το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ φυλής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας παράρτημα Μενιδίου - Φυλής και άλλα σωματεία και φορείς του Δήμου, καλούν σε έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους πυρόπληκτους με την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.

Τραγική είναι η περιβαλλοντολογική και οικολογική καταστροφή στην Αττική συνολικά, αλλά και στον όμορο δήμο Αχαρνών . Φωτιά έπληξε και τον ίδιο το Δήμο Φυλής στην περιοχή της Ζοφριάς , η οποία επεκτάθηκε στο Ποικίλο Όρος όπου απειλήθηκε με ολική καταστροφή μια από τις μικρές ανάσες ζωής στο δήμο μας και στο γειτονικό δήμο της Πετρούπολης . Εδω δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι για την περιοχή, συγκριμένα για το νταμάρι του ΜΟΥΣΑΜΑ υπάρχουν σχέδια αξιοποίησης του για δημιουργία ΧΥΤΥ . Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα με τις προσπάθειες των πυροσβεστών, των εθελοντών διασωστών, της πυρασφάλειας.

Πάνω στα αποκαΐδια των σπιτιών των λαϊκών οικογενειών , της τεράστιας οικολογικής καταστροφής σε Πανελλαδικό επίπεδο δίνονται από την κυβέρνηση υποσχέσεις για αποκατάσταση , για αποζημιώσεις και έργα που ποτέ δεν ολοκληρώνονται ούτε και δίνουν απάντηση στις σύγχρονες ανάγκες του λαού για αντιπυρική προστασία. Διαχρονικά, οι κυβερνήσεις λογαριάζουν τις ανάγκες προστασίας και αποκατάστασης της λαϊκής περιουσίας, του φυσικού περιβάλλοντος με τη λογική του κόστους για το κράτος και του οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα σωματεία και οι φορείς προχωρούν άμεσα σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές και συγκεκριμένα: Νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά», Θα είναι μπροστά στην οργάνωση του αγώνα για :

* Άμεση καταγραφή ζημιών και αποζημίωση στο 100% χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες

* Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα για την επιβίωση των πληγέντων. Εξασφάλιση ασφαλούς στέγασης, σίτισης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους και όσο χρειάζεται.

* Μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές, με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων, εξοπλισμένου με όλα τα αναγκαία μέσα για άμεση επέμβαση.

Ημέρες και ώρες συλλογής των ειδών:

Δευτέρα 9/8 19.00 - 20.00

Τρίτη 10/8 19.00 - 20.00

Σωτήρη Πέτρουλα 20, πλατεία Άνω Λιοσίων

helen

Haroon

Haroon

Τελευταία Νέα