Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 14:34

Συλλαλητήριο για το κλείσιμο της χωματερής της Φυλής στην Πετρούπολη - Τετάρτη 18/12/2019

Σε συνέχεια της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πετρούπολης Στ. Βλάχου, με συμμετοχή των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπων φορέων -με θέμα το συντονισμό των κινήσεων που πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής, ώστε να οργανωθεί και να εντατικοποιηθεί ο αγώνας κατά της επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής-, δημοσιοποιήθηκε η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου, την Τετάρτη 18/12/2019. Ακολουθεί το ανοιχτό κάλεσμα του δήμου.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 18/12/2019, 10 Π.Μ.

Πρώην και νυν διοίκηση της περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ έχουν συμφωνήσει στη συνέχιση της λειτουργίας της εγκατάστασης της Φυλής για, τουλάχιστον, άλλα δέκα χρόνια και προετοιμάζουν το έδαφος για νέους ΧΥΤΑ στη Δυτική Αττική (π.χ. στο λατομείο Μουσαμά). Για πάνω από πενήντα χρόνια υποθηκεύουν την υγεία, το περιβάλλον, τις ζωές και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Φτάνει πιά! Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!

Απαιτούμε:

  • · Να κλείσει τώρα η χωματερή της Φυλής.
  • · Να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για νέους ΧΥΤΑ στην εγκατάσταση της Φυλής.
  • · Να σταματήσει κάθε διαδικασία για τη λεγόμενη επέκταση - αναβάθμιση του ΕΜΑΚ Φυλής.
  • · Να απομακρυνθεί ο αποτεφρωτήρας των επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων.
  • · Να καταργηθεί το καθεστώς των αντισταθμιστικών.
  • · Να καταργηθεί η πρόβλεψη του νόμου 3164/2003, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ως χώρος υποδοχής απορριμμάτων (και) το λατομείο ΜΟΥΣΑΜΑ, μια ανάσα από την πόλη μας.

Όλοι και όλες στη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, που διοργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης, με την υποστήριξη φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης και της υπόλοιπης Δυτικής Αθήνας - Δυτικής Αττικής την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019.

(Προσυγκέντρωση, στις 10 το πρωί, στο δημαρχείο Πετρούπολης, πορεία κατά μήκος της λεωφόρου 25ης Μαρτίου - Πετρουπόλεως και συγκέντρωση στη συμβολή Θηβών και Πετρουπόλεως).

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ  ΕΚΕΙ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

helen

Haroon

Τελευταία Νέα