Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019 17:42

Καταγγελία εκπαιδευτικών Δήμου Φυλής - «Εσύ δήμαρχε ζεις απλήρωτος για 3 μήνες»;

Αποτέλεσμα εικόνας για καθαριστριεςΨήφισμα – καταγγελία της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

Εσύ δήμαρχε ζεις απλήρωτος για 3 μήνες;

Πριν από λίγες μέρες μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας ενημερώθηκαν πως   75 γυναίκες που εργάζονται στην καθαριότητα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων του Δήμου Φυλής ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ δηλαδή από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι γυναίκες αυτές, που εργάζονται με συμβάσεις έργου, αποτελούν τρανταχτό παράδειγμα της ελαστικής και επισφαλούς εργασίας που βιώνει η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην Ελλάδα του 2019.

Τη στιγμή που διαβάζουμε σε ηλεκτρονικά ενημερωτικά site της περιοχής πως ο Δήμος Φυλής προτίθεται να παραχωρήσει δωρεάν εκτάσεις του δήμου σε ντόπιους και ξένους επενδυτές για την «τουριστική ανάπτυξη (sic)»  της περιοχής… την ίδια στιγμή οι εργαζόμενες των 280 και 300 ευρώ το μήνα, που καθαρίζουν τα σχολεία μας, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για την εργασία τους εδώ και σχεδόν τρεις μήνες. Θα έπρεπε να ντρέπονται. Αντ’ αυτού ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής της Α/βάθμιας δε διστάζει να απειλεί ότι «όποια/ες ξεσηκώνουν τις άλλες, δεν θα τους ανανεωθεί η σύμβαση!!!»

Η ταξική αλληλεγγύη μάς επιβάλλει να σταθούμε στο πλευρό αυτών των γυναικών και αυτό θα κάνουμε.

Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στις 75 εργαζόμενες.

Μόνιμο προσωπικό στις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου Φυλής συμπεριλαμβανομένων και των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων.

Όχι στο αίσχος των συμβάσεων έργου – Όχι στην ελαστική εργασία

Μόνιμη σταθερή εργασία (κι όχι απασχόληση) για όλον τον κόσμο.

helen

Haroon