Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 19:52

Προχωρούν οι εργασίες της Στέγης του Αιγέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η ανέγερση της Στέγης του Συλλόγου Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού ο “Αιγέας” η θεμελίωση του οποίου είχε τελεστεί με τις ευλογίες της εκκλησίας στις 31 Ιανουαρίου του 2019.

Μετά την τοιχοποιία με τούβλα έχουν αρχίσει να πέφτουν και τα μπετά ενώ οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα εντός κι εκτός του κτιρίου, στην κυριολεξία, με ήλιο και βροχή.

Το κτίριο που βασίζεται στην Αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική και κατασκευάζεται με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας και χρηματοδότηση του Δήμου Φυλής, αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης και πολιτισμού για τους νησιώτες του Δήμου Φυλής και της ευρύτερης περιοχής αλλά και για όλους τους λάτρεις της ξεχωριστής κουλτούρας των νησιών του Αιγαίου.

Λίγα λόγια για την Στέγη του Αιγέα βασισμένα στην τεχνική της περιγραφή:

Το κτίριο έχει ανεγερθεί στη συμβολή των οδών Βασιλείου Μελετίου και Νικηφόρου Μανδηλαρά της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων σε οικόπεδο έκτασης 818,53 τ.μ. Η πραγματοποιούμενη κάλυψη είναι 200,00 τ.μ. και η συνολική πραγματοποιούμενη δόμηση είναι 400,00 τ.μ.

Το κτίριο σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, ακολουθεί την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική και υλοποιείται με πόρους του Δήμου Φυλής. Αποτελείται από έναν ισόγειο ενιαίο χώρο ο οποίος προορίζεται για χώρους εκδηλώσεων και έναν υπόγειο χώρο, ο οποίος διαθέτει χώρους γραφείων, WC ανδρών, WC γυναικών, αποδυτήρια και αποθηκευτικούς χώρους. Επίσης προβλέπεται κατασκευή πέργκολας στην πρόσοψη του κτιρίου ενώ ο περιβάλλοντας χώρος επιφάνειας 618,53 τ.μ. θα φυτευτεί με γκαζόν και το υπόλοιπο τμήμα θα στρωθεί με πλάκες τύπου Καρύστου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: σύννεφο, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, σπίτι και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, ουρανός, φυτό, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: σύννεφο, ουρανός, σπίτι και υπαίθριες δραστηριότητες

 

helen

Haroon

Τελευταία Νέα