Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 09:45

Ζητά αυτοψία στο κτίριο ο σύλλογος Γονέων του 3ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 3ου ΓΕΛ Α.ΛΙΟΣΙΩΝ 21-07-2019

Το ΔΣ του συλλόγου γονέων του 3ου ΓΕΛ  Άνω Λιοσίων μετά από τον ισχυρό σεισμό της 19ης Ιούλη κρούει και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για την κατάσταση του κτιρίου που στεγάζεται το σχολείο.

Σε σχετικό έγγραφο που κοινοποιήσαμε σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, στον ίδιο τον Δήμαρχο Φυλής καθώς και στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Φυλής ζητάμε για μια ακόμα φορά να γίνει άμεσα εξονυχιστικός αντισεισμικός έλεγχος στο κτίριο από επίσημο κρατικό φορέα πριν την επαναλειτουργία του σχολείου στις 11-09.

Επισημαίνουμε ότι τα οξυμένα προβλήματα του κτιρίου έχουν κατατεθεί εγγράφως στον Δήμο από τον περασμένο Μάρτιο, από τον σύλλογο γονέων ,σε συνέχεια ενεργειών και της διεύθυνσης του σχολείου. Η αρμόδια υπηρεσία είχε δεσμευτεί κατόπιν του αιτήματος μας, ότι θα διενεργηθεί αντισεισμικός έλεγχος κατά προτεραιότητα, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις (τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό) κάνουμε γνωστό ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε κανέναν να βάλει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα πρωτίστως των παιδιών μας, αλλά και του διδακτικού προσωπικοί του σχολείου μας.

Το σχολείο δεν μπορεί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λειτουργήσει αν δεν λάβουμε από επίσημο αρμόδιο φορέα πιστοποιητικό καταλληλότητας.

Τέλος επισημαίνουμε ότι το πάγιο αίτημα όλης της σχολικής κοινότητας του 3ου ΓΕΛ για ανέγερση σύγχρονου και ασφαλούς κτιρίου που θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτικό.

Καλούμε για μια ακόμα φορά τους αρμόδιους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ξεκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες ανέγερσης σχολικού κτιρίου για να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες των παιδιών που εν έτη 2019 κάνουν ακόμα μάθημα σε απαράδεκτο περιβάλλον.

Το ΔΣ

helen

Haroon

Τελευταία Νέα