Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018 22:59

"Χοροδρώμενο" - Χριστουγεννιάτικο κλίμα και παραδοσιακά κάλαντα σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι

Την  Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί τα χορευτικά τμήματα του Παραδοσιακού Λαογραφικού Συλλόγου Δήμου Φυλής ‘’Χοροδρώμενο’’, έψαλαν παραδοσιακά κάλαντα και μοίρασαν χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα στην περιοχή των Άνω Λιοσίων και του Ζεφυρίου. Δράττοντας της ευκαιρίας ενημέρωσαν τους κατοίκους των περιοχών αυτών για τις πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες του συλλόγου.

Κάλαντα από Ικαρία και Πελοπόννησο, παραδοσιακές φορεσιές Μικράς Ασίας, Σίφνου, Δρυμού Θεσσαλονίκης, Ηπείρου & Θεσσαλίας, μελομακάρονα, κουραμπιέδες κ.α συνέθεσαν την εορταστική εικόνα που το ‘’Χοροδρώμενο’’ δημιούργησε για την χριστουγεννιάτικη περίοδο στην πόλη μας. Περισσότερα από 30 μέλη του συλλόγου με τον συντονισμό του προέδρου Παναγιώτη Παπανικολάου και των μελών του Δ.Σ αντάλλαξαν ευχές για καλές και ευλογημένες γιορτές με όλους τους συμπολίτες τους και τους καταστηματάρχες της περιοχής. Με τη συνοδεία μουσικών οργάνων και με περίσσια  καλής διάθεσης, φρόντισαν να ακουστούν στην πόλη κάλαντα από την ελληνική παράδοση.

Σταθμός στην περιοδεία αυτή αποτέλεσε το Δημαρχείο Ζεφυρίου, όπου ο Αντιδήμαρχος κ. Μαυροειδάκος Ιωάννης υποδέχτηκε εκ μέρους της δημοτικής αρχής και άκουσε τα κάλαντα από το ‘’Χοροδρώμενο’’. Ο κ. Μαυροειδάκος αφού συνεχάρη τα μέλη του συλλόγου για τις πρωτοβουλίες τους, μετέφερε και τις θερμότατες ευχές του Δημάρχου Δ. Φυλής κ. Χρήστου Παππού.

Τέλος, ο σύλλογος ανανέωσε το ραντεβού του για το πρώτο Σάββατο μετά τις γιορτές (12/11/19), που τα χορευτικά τμήματα ξεκινούν τα μαθήματα παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα. Λαμβάνοντας τα συγχαρητήρια όσων τους συναντούσαν για την έντονη δράση τους, δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν με ακόμη περισσότερο ζήλο το ταξίδι στην παράδοση και τη νέα χρονιά.

helen

Haroon