Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 11:43

Κέντρο Νεολαίας και Πολιτισμού – Είναι πλέον γεγονός ο νέος πολυχώρος στα Άνω Λιόσια

Ο Σύλλογος Νέων Φυλής προχώρησε σε μια αξιέπαινη δράση για τους νέους και τις νέες της πόλης.

Η ίδρυση του Κέντρου Νεολαίας και Πολιτισμού στον Δήμο Φυλής είναι πλέον γεγονός, μια ακόμη πρωτοβουλία του Συλλόγου που παίρνει σάρκα και οστά αλλάζοντας τα δεδομένα της πόλης αφού πλέον υπάρχει διαθέσιμος ένας χώρος ανοιχτός σε κάθε δραστήριο πολίτη του Δήμου Φυλής, που επιθυμεί να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες μέσα στον πολιτιστικό ιστό της πόλης.

Πρόκειται για έναν πολυχώρο εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας που απευθύνεται σε έφηβους και ενήλικες και λειτουργεί καθημερινά από το πρωί έως το απόγευμα.

Στον χώρο λειτουργούν τμήματα επιμορφωτικών προγραμμάτων:

Εκμάθηση Υπολογιστών

Εκμάθηση Social Media

Εκμάθηση Αγγλικών και Ισπανικών

Παραδοσιακοί χοροί

Γυμναστική

Εικαστικά

Αγιογραφία

Φωτογραφία

Θέατρο

Φωνητική

Δανειστική βιβλιοθήκη

Δημιουργική γραφή και φιλαναγνωσία

Μαθήματα Dj

Μουσική Τεχνολογία

Παράλληλα, κάθε Σάββατο λειτουργεί γραφείο ευρέσεως εργασίας ενώ κάθε Κυριακή το Κέντρο μετατρέπεται σε μουσικό στέκι για μπάντες, μουσικά σχήματα, καλλιτέχνες και για κάθε πολίτη που αναζητά χώρο έκφρασης.

Η ιδρύτρια και πρόεδρος του συλλόγου Φωτεινή Κόκκινου σχετικά με το Κέντρο, δήλωσε: «Ήταν όνειρο ζωής, σε μια ‘’δύσκολη’’ περιοχή όπως ο Δήμος Φυλής, οι νέοι να αποκτήσουν τον δικό τους χώρο συνάντησης και  έκφρασης. Αρνούμαστε να δεχθούμε πως είμαστε η γενιά του καφέ και του Facebook όπως μας καταλογίζουν. Μπορούμε και θέλουμε να προσφέρουμε τα μέγιστα στη κοινωνία.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη και τους εθελοντές για τη σκληρή προσπάθεια και την έμπρακτη στήριξη στο εγχείρημά μας».

Το Κέντρο Νεολαίας και Πολιτισμού του Συλλόγου Νέων Φυλής βρίσκεται στα Άνω Λιόσια στην οδό Εμμανουήλ Ξάνθου και Μιχαήλ Βόδα (Πίσω από το ΙΚΑ Άνω Λιοσίων).

Για κάθε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στο 6979387914.

 

helen

Haroon