Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 12:00

Σύλλογος Φοιτητών και Μαθητών Δήμου Φυλής – Απόσυρση δράσης μετακίνησης Φοιτητών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Με λύπη μας ανακαλύψαμε προ ολίγου καιρού ότι ακόμη ένας σύλλογος της περιοχής μας που υποτίθεται ότι ασχολείται με θέματα της νεολαίας ανακοίνωσε την ίδια δράση με εμάς.  Είναι κάτι που έχει εγείρει πολλές αμφιβολίες και ερωτήσεις γιατί δεν έχει ανακοινωθεί εδώ και τόσα χρόνια, αλλά βγήκε στην επιφάνεια εντελώς τυχαία, λίγο μετά το πρώτο δελτίο τύπου.

Από την άλλη, με χαρά υποδεχτήκαμε το γεγονός ότι με την ανακοίνωση του συλλόγου μας, αφυπνίσαμε τους διάφορους συμμετέχοντες και επιτέλους άρχισαν να γίνονται κινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση από τους συλλόγους, με ουσιαστικές δράσεις και όχι απλές  και κλισέ ενημερώσεις.

Θέλουμε ειλικρινά  να γίνουν όλες εκείνες οι δράσεις  που θα αλλάξουν επίπεδο την περιοχή μας και όχι να αναλωθούμε μεταξύ μας, σε μια μίζερη μικροπολιτική κόντρα παλαιοκομματικού χαρακτήρα - κάτι που ούτε κατά διάνοια δεν θέλουμε να ταυτιστούμε ή να εκφράζουμε ως γνήσια νεολαία του δήμου-.

Μετά από συνεδρίαση, αποφασίσαμε τα μέλη του συλλόγου ότι είναι πιο συνετό, να αναλάβει ένας και μόνο σύλλογος την δράση με την μετακίνηση των φοιτητών και μετά από συνομιλίες με τον αντίστοιχο υπεύθυνο που οδήγησαν σε αδιέξοδο για το ποιος ένας θα αναλάβει την οργάνωση της δράσης, λάβαμε την απόφαση να αποσύρουμε εμείς την δράση με τα πούλμαν σε ένδειξη καλής θέλησης και για να αντιληφθούν και οι τελευταίοι ότι θέλουμε όντως και στην πράξη να ανέβουμε επίπεδο σε όλα .

Ανακοινώνουμε λοιπόν την απόσυρση της δράσης για την μεταφορά των φοιτητών, ενημερώνοντας ταυτόχρονα όλους όσους δήλωσαν συμμετοχή σε εμάς, ότι δεν μένουν επί ξύλου κρεμάμενοι και πως τα στοιχεία τους θα δοθούν άμεσα στον άλλο σύλλογο, που αναλαμβάνει αυτοτελώς την μετακίνηση των φοιτητών της περιοχής μας, για να εξασφαλίσουν μια θέση που θα λύσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Εμείς προχωράμε στο επόμενο επίπεδο δράσεων που είναι η δημιουργία ενός πολυχώρου -το λεγόμενο Στέκι Νεολαίας- στο κέντρο της πόλης, αλλά και την άμεση ενημέρωση των φοιτητών για τα προγράμματα υποτροφιών που υπάρχουν σε όλα τα μεγάλα ιδρύματα της χώρας, ένας τομέας εντελώς παρατημένος στην περιοχή μας, με ελάχιστους να γνωρίζουν την ύπαρξη τέτοιων προγραμμάτων και ακόμα λιγότερους να καταθέτουν αίτηση χρηματοδότησης από αυτά. Για την ακρίβεια κρίνουμε ως -καίριας σημασίας- και εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση, οι φοιτητές να μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους για αυτά τα προγράμματα μέσω του συλλόγου μας που θα τους παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, χωρίς να χάνονται στον τεράστιο όγκο πληροφοριών που πρέπει να ψάξουν για να μάθουν.

Σύντομα η ανακοίνωση για την δημιουργία του πολυχώρου και της δράσης των υποτροφιών χρηματοδότησης των συμφοιτητών μας, που θα αλλάξουν το στάτους της περιοχής μας.

Με εκτίμηση το Δ.Σ του Συλλόγου

helen

Haroon

Τελευταία Νέα