Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 11:31

Ψήφισμα Καταδίκης - Για την απαράδεκτη απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ που «νομιμοποιεί» τις απολύσεις εγκύων εργαζόμενων γυναικών

Σχετική εικόνα

Οι Σύλλογοι Γυναικών που υπογράφουμε το παρόν κείμενο καταδικάζουμε την απαράδεκτη απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ με την οποία «νομιμοποιεί» τις απολύσεις εγκύων εργαζόμενων γυναικών.

Συγκεκριμένα, σε απάντηση που έδωσε στο ισπανικό δικαστήριο, κρίνει «νόμιμη» την απόλυση εγκύου σε ισπανική επιχείρηση το 2013, στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων που έκανε η εργοδοσία.

Μάλιστα προκλητικά αναφέρει ότι επιτρέπεται η απόλυση εγκύου εργαζόμενης, αρκεί ο εμφανιζόμενος λόγος της απόλυσης να μην είναι η ίδια η εγκυμοσύνη της. Έτσι, το Δικαστήριο της ΕΕ ανοίγει το δρόμο για γενικευμένη απογείωση των απολύσεων εγκύων στις οποίες ήδη προχωρά η μεγαλοεργοδοσία.

Επιβεβαιώνεται και από αυτή την εξέλιξη το αποκρουστικό πρόσωπο της ΕΕ και η μέγιστη υποκρισία της, που τολμά να εμφανίζεται ως προστάτης των κοινωνικών δικαιωμάτων, της μητρότητας και των πιο «ευάλωτων», τη στιγμή που εφαρμόζει μία αδίστακτη αντεργατική πολιτική.

Τεράστιες ευθύνες έχουν διαχρονικά όλες οι ελληνικές Κυβερνήσεις και οι πολιτικές δυνάμεις που προκλητικά προπαγάνδιζαν ότι στην ΕΕ «θα τρώμε με χρυσά κουτάλια».

Αυτό είναι το «κοινό Ευρωπαϊκό σπίτι», αυτές είναι «οι αξίες και το όραμα» της ΕΕ και όλων αυτών που προσκυνάνε μπροστά της.

Καλούμε τις νέες γυναίκες, τις εργαζόμενες και τις άνεργες να οργανωθούν στους Συλλόγους Γυναικών, στα Σωματεία τους και να παλέψουμε ενιαία ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα που τσακίζουν τις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Οι Σύλλογοι Γυναικών που υπογράφουμε το κείμενο:

Σύλλογος Γυναικών Άνω Λιοσίων (ΟΓΕ)

Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου(ΟΓΕ)

Σύλλογος Γυναικών Ζεφυρίου(ΟΓΕ)

helen

Haroon

Τελευταία Νέα