Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 09:45

Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής «Ο Ρήγας Φεραίος» - Χριστουγεννιάτικη γιορτή – συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Φωτογραφία του χρήστη Σύλλογος Θεσσαλών Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής.

Με σεβασμό προς τον ανθρώπινη απώλεια (άυλη και υλική) και στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης που διέπει τον Σύλλογό μας, μέλη και φίλοι από κοινού, πραγματοποιήσαμε μία λιτή αλλά συγχρόνως πλούσια σε συναισθήματα γιορτή εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων.

Τα παιδιά με τους γονείς στο πλευρό τους, αποτύπωσαν στο χαρτί όμορφες δημιουργίες με πλούσια και ευχάριστα χρώματα, κινούμενα στο κλίμα των ημερών. Η αίθουσα στολισμένη αναλόγως και το χριστουγεννιάτικο δέντρο, απλώς έδωσαν τον κατάλληλο τόνο ώστε να οι ώρες να περάσουν γαλήνια.

Το μυαλό και η σκέψη όλων φυσικά βρισκόταν στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής και συγκριμένα στους κατοίκους της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, όπου μετά από την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε αυτές τις δύο περιοχές και μέσα σε ελάχιστες ώρες «κοινής» βροχόπτωσης, έχασαν κυριολεκτικά τα πάντα!

Ως Πολιτιστικός Σύλλογος και με συμμετοχή στα κοινά λέμε το εξής: Η ευαισθητοποίηση σε θέματα που άπτονται κοινωνικής μέριμνας προς τον συνάνθρωπό μας ήταν εκ των ων ουκ άνευ κίνηση από την πλευρά μας, προκειμένου να συμπαρασταθούμε όπως μπορούμε σε αυτούς τους ανθρώπους. Είτε μεμονωμένα, είτε συλλογικά, η έννοια της συνεισφοράς παίρνει σάρκα οστά μόνο όταν υπάρχει πραγματική θέληση στις καρδιές των ανθρώπων, αφαιρώντας την ίδια στιγμή οιοδήποτε ίχνος ιδιοτέλειας.

Η ανταπόκριση του κόσμου μας χαροποίησε ιδιαίτερα, ο κάθε ένας από αυτούς έφερε ότι μπορούσε (από φάρμακα και τρόφιμα μέχρι κλινοσκεπάσματα)  και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουν να πράττουν ανάλογα, καθώς στα πρόσωπά τους βλέπουμε συνεχώς το κίνητρο - ερέθισμα που ψάχνουν ώστε μέσω ενός φορέα να προσφέρουν στην κοινωνία.

Μια ευχή μόνο! Αυτά τα θύματα να ήταν και τα τελευταία και να μην ξαναζήσουμε τέτοιες τραγικές στιγμές…

Φωτογραφία του χρήστη Σύλλογος Θεσσαλών Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής.

Φωτογραφία του χρήστη Σύλλογος Θεσσαλών Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής.

Φωτογραφία του χρήστη Σύλλογος Θεσσαλών Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής.

Hellen

Haroon

Τελευταία Νέα