Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 10:11

Άνω Λιόσια – Εκπρόσωποι γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ επιχείρησαν να εμποδίσουν περιοδεία συνδικαλιστών

Φωτο αρχείου

Σε καταγγελία προχώρησε ο σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΣΕΑ), μετά από περιστατικό που συνέβη την Τρίτη στα Άνω Λιόσια σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ και η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «902.gr».

Διαβάστε:

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της εργοδοσίας των «MyMarket» να εμποδίσει περιοδεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΣΕΑ) σε κατάστημα της επιχείρησης.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, την Τρίτη 7 Νοέμβρη η εργοδοσία του σουπερμάρκετ προσπάθησε να εμποδίσει περιοδεία συνδικαλιστών σε κατάστημά της στα Άνω Λιόσια, ζητώντας από τον εκπρόσωπο του σωματείου να υπογράψει στο βιβλίο επισκεπτών (!) για να του επιτραπεί να πραγματοποιήσει την περιοδεία!

Όπως ήταν φυσικό, εκπρόσωποι του σωματείου αρνήθηκαν να υπογράψουν και πραγματοποίησαν την περιοδεία όπως είχε προγραμματιστεί, καλώντας τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 9 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα και στη Γενική Συνέλευση του σωματείου στις 19 Νοέμβρη, 11 π.μ. στα γραφεία του σωματείου.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΑ τονίζει ότι «τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχουν μέτωπο με την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις της και την ΕΕ, δεν είναι επισκέπτες στους εργασιακούς χώρους, δεν ζητάνε από κανέναν εργοδότη την άδεια για να απευθυνθούν στους συναδέλφους τους και να συζητήσουν μαζί τους για την ανάγκη να δυναμώσει η οργάνωση και η πάλη μας απέναντι στη αντεργατική πολιτική που ρημάζει τις ζωές μας.

Η σιγή νεκροταφείου που από κοινού εργοδοσία και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θέλουν να επιβάλλουν μέσα στους εργασιακούς χώρους, να μας στερήσουν κάθε δικαίωμα για συλλογική δράση και οργάνωση του αγώνα μας και υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας δεν θα περάσει».

Hellen

Haroon

Τελευταία Νέα