Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 17:25

Αλλάζει ο τρόπος χορήγησης βιβλιαρίων απορίας

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φυλής, ενημερώνει τους δημότες πως η διαδικασία έκδοσης ή θεώρησης βιβλιάριων ανασφαλίστων (βιβλιάρια απορίας) έχει τροποποιηθεί.

Από την 4η Απριλίου 2016 δεν εκδίδονται νέα βιβλιάρια. Αιτήσεις που έχουν κατατεθεί και για τις οποίες δεν εκδόθηκε απόφαση μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, εξετάζονται με νέα διαδικασία, η οποία θα ανακοινωθεί λεπτομερώς από την 1η Ιουνίου 2016.

Οι κάτοχοι βιβλιαρίων ανασφαλίστου και πιστοποιητικών κοινωνικής προστασίας τα διατηρούν σε ισχύ έως τη λήξη τους, καθώς και για τη νέα διαδικασία πρόσβασης σε δωρεάν περίθαλψη.

Οι δημότες που δεν κατέχουν βιβλιάριο απορία το μεσοδιάστημα – δηλαδή από την 4η Απριλίου έως την 1η Ιουνίου 2016 - δικαιούνται πρόσβαση στο Ε.Σ.Υ., εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ. Δηλαδή, θα προσέρχονται στα νοσοκομεία απλώς με το ΑΜΚΑ τους και θα εξυπηρετούνται άμεσα. Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνείτε με το τηλεφωνικό κέντρο της έκδοσης βιβλιαρίων απορίας του Δήμου Φυλής στο 2102473733.

helen

Haroon

Haroon

Τελευταία Νέα