Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 17:02

Εγκρίθηκε η μελέτη για την πρόσληψη 269 ατόμων στον Δήμο Φυλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Σε έργα κατασκευής πεζοδρομίων και συντήρησης πλατειών και σχολικών κτιρίων θα διατεθεί από το Δήμο Φυλής το προσωπικό των 269 ατόμων που θα προσληφθεί για οκτώ μήνες, μέσω ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος καταπολέμησης της ανεργίας για μακροχρόνια ανέργους οι οποίοι κινδυνεύουν με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας.

Για την υλοποίηση των μελετών που περιλαμβάνουν συγκεκριμένους δρόμους, πλατείες και σχολικά κτίρια ο Δήμος κατένειμε τα 269 άτομα σε σχετικές ειδικότητες, όπως πλακάδες, ελαιοχρωματιστές, αλλά και μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Ήδη η εμπεριστατωμένη πρόταση του Αντιδημάρχου Θανάση Σχίζα εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εργασίας. Υπ’ αυτές τις συνθήκες η σχετική προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη των εργαζομένων θα δημοσιευθεί, το αργότερο, λίγο μετά το Πάσχα.

Για την εκπόνηση των μελετών εργάστηκε η Τεχνική Υπηρεσία, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Νίκου Χατζητρακόσια και Γιάννη Κρεμύδα.

«Συνεχίζουμε, όπως έχουμε υποσχεθεί, την προσπάθεια αξιοποίησης ευκαιριών για την απασχόληση των συμπολιτών μας. Ο Δήμος μας βρέθηκε ανάμεσα στους  17 Δήμους που επιλέχθηκαν πιλοτικά και ήδη η πρόταση που υποβάλαμε εγκρίθηκε. Ευχαριστώ την Υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου με την οποία έχουμε άριστη συνεργασία. Θα συνεχίσουμε με στόχο να δώσουμε ανάσα στην τοπική αγορά εργασίας, καθώς η ανεργία είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα των κατοίκων του Δήμου μας», τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. 

 

helen

Haroon

Haroon

Τελευταία Νέα