Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 09:28

Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης – «Μας παραπλάνησαν οι υπεύθυνοι του Δήμου Φυλής»

Για το θέμα του παραθεριστικού κέντρου υπήρξε συνάντηση του δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας και υπεύθυνο για το θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού.

Ο δήμαρχος πληροφόρησε τον υπουργό ότι το παραθεριστικό κέντρο ανήκει και στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης και όχι στο Δήμο Φυλής όπως επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί, προσκομίζοντας μάλιστα όλα τα σχετικά έγγραφα καθώς και αποδείξεις πληρωμής ενοικίων από το Δήμο Άνω Λιοσίων προς το Δήμο Λεχαινών για την ενοικίαση του 50% που ιδιοκτησιακά ανήκουν στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, «ο κ. Βίτσας είπε ότι δεν γνώριζε το ιδιοκτησιακό καθεστώς και ουσιαστικά παραπλανήθηκε από τους υπεύθυνους του Δήμου Φυλής γι αυτό και δεν είχε κάνει καμιά ενημέρωση στο Δήμο μας.

Επιπλέον υποσχέθηκε ότι στο εξής ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης  θα είναι ισότιμος συνομιλητής και συνδιαχειριστης του κέντρου φιλοξενίας. Στην επιτροπή διοίκησης του κέντρου θα συμμετέχουν και άτομα από το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης».

Επιπλέον ο κ. Ναμπίλ  επέδωσε στον κ. Υπουργό και ιδιοχείρως την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου (καθώς και το ψήφισμα των κατοίκων της Μυρσίνης) και του ζήτησε να δεσμευτεί ότι θα τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στην απόφαση.

Ο κ. Βίτσας δεσμεύτηκε ότι η συνολική διαχείριση θα γίνει από το κράτος. Δηλαδή σίτιση, φύλαξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ο Δήμος  θα έχει πιο ενεργό ρόλο στη συνέχεια και μάλιστα θα προσληφθούν και εργαζόμενοι με οκτάμηνες συμβάσεις που θα εργάζονται αποκλειστικά στο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων. Τονίζεται ότι οι θέσεις αυτές προβλέπονται μόνο για δήμους που έχουν τέτοιες δομές.

Πηγή: erapirgou.gr

Hellen

Haroon

Τελευταία Νέα