Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 15:20

Εκδόθηκε η απόφαση για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής

Aναρτήθηκε και επίσημα στη Διαύγεια η απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ για τη νέα επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής που πάρθηκε την 1η Αυγούστου (διαβάστε ΕΔΩ) με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος.

Όπως αναφέρεται, το έργο είναι εξαιρετικά επείγον να προχωρήσει και να βρεθεί μία λύση για την βέλτιστη διαχείριση των αποβλήτων στο μεταβατικό -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- αυτό στάδιο των επόμενων 2-3 χρόνων, προκειμένου να μην βρεθεί σε αδιέξοδο η Αττική, κάτι που θα επέφερε μια εικόνα της Αθήνας που θα θύμιζε απέραντο σκουπιδότοπο αφενός και αφετέρου θα είχε δυσμενέστατες συνέπειες για το δημόσιο συμφέρον, για το Περιβάλλον, τη Δημόσια Υγεία, αλλά και την Εθνική Οικονομία.

Αποφασίστηκε στη συνέχεια η διενέργεια ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού με διαδικασία ανταγωνιστικής διαπραγμάτευσης για τη σύναψη σύμβασης με αντικείμενο τη «Μελέτη, κατασκευή έργων για την α' φάση αποκατάστασης της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και μεταβατικής διαχείρισης αποβλήτων».

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής, ο ανάδοχος θα κληθεί να προτείνει μεταβατική λύση στη διαχείριση των αποβλήτων εντός της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη συνέχιση της λειτουργίας τη Χωματερής, η οποία ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα είναι πραγματική προσωρινή με ορίζοντα 3 χρόνων: καθώς ο Περιφεριακός Σχεδιασμός ουδέποτε προχώρησε, ο ΕΔΣΝΑ δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τα σχέδια που είχαν καιρό τώρα εξαγγελθεί και πλέον ρίχνει την ευθύνη στους Δήμους. Οι οποίοι Δήμοι, εκ του αποτελέσματος, φάνηκε ότι δεν μπόρεσαν να συνεργαστούν με τους καθ ύλην αρμοδίους και να βρουν μια λύση η οποία θα έδινε τέλος στο ζήτημα των σκουπιδιών στην Αττική και θα απέτρεπε την επαναλαμβανόμενη καταφυγή στην «εύκολη λύση» που σε κάθε περίπτωση εφαρμόζεται και ονομάζεται Χωματερή Δήμου Φυλής…

Διαβάστε την Απόφαση ΕΔΩ

 

helen

Haroon

Τελευταία Νέα