Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 14:22

Πρωτοδικείο Αθηνών – Πρώτη επανακαταμέτρηση σε δήμο της Αττικής με οριακή διαφορά

Την πρώτη απόφαση για επανακαμέτρηση σε δήμο στην Αττική πήρε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το Πρωτοδικείο Αθηνών. Είχαν προηγηθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης και ο δήμος Ωραιοκάστρου, όπου είχε γίνει επανακαταμέτρηση μετά τον α’ γύρο.

Πρόκειται για το δήμο Αιγάλεω, όπου ο, προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Μπίρμπας έχασε από τον «γαλάζιο» υποψήφιο Γιάννη Γκίκα στον α΄γύρο με μόλις 47 ψήφους διαφορά (8.509 έναντι 8.462) και στον β΄ με 54 (11.921 έναντι 11.867).

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ένσταση που έγινε αρχικά από τον νυν δήμαρχο απορρίφθηκε την προπερασμένη Παρασκευή από το Πρωτοδικείο Αθηνών, με αποτέλεσμα ο κ. Μπίρμπας την περασμένη Τρίτη να την επανυποβάλει, αυτή τη φορά στον Άρειο Πάγο, ο οποίος αποφάνθηκε θετικά. Έτσι, σήμερα το Πρωτοδικείο Αθήνας έστειλε σχετικό έγγραφο στους δύο υποψηφίους και η επανακαταμέτρηση εξπρές θα γίνει την Τρίτη το πρωί (8-3 μμ) και το απόγευμα (3-9 μμ) στο Πρωτοδικείο Αθηνών, από δέκα εκλογικά συνεργεία στα οποία συμμετέχει ένας δικαστικός και εκπρόσωποι των δύο συνδυασμών.

Να σημειωθεί ότι, εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία, η αλλαγή του αποτελέσματος δεν γίνεται αυτόματα αλλά οι εκπρόσωποι των συνδυασμών καταγράφουν τα «προβληματικά» ψηφοδέλτια και αφού γίνει η επίσημη ανακήρυξη των τελικών αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο, υποβάλλουν ενστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ψηφοφορία στον δήμο Αιγάλεω την δεύτερη Κυριακή ακυρώθηκε μεγάλος αριθμός ψηφοδελτίων και εκεί εστιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νυν δήμαρχος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στο σύνολο της χώρας τα άκυρα την β΄ Κυριακή ανέρχονταν σε 1,84% επί του συνόλου στο συγκεκριμένο δήμο έφτασαν το 2,54%.

Πηγή: aftodioikisi.gr

helen

Haroon

Τελευταία Νέα