Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 18:24

Θέμα στην ΕΡΤ1 τα σχέδια ενεργειακής αυτάρκειας του Δήμου Φυλής (video)

Τα πιο σημαντικά σημεία από την ομιλία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πόλεων και Περιφερειών, στα οποία περιγράφεται το σχέδιο του Δήμου να γίνει ενεργειακά αυτάρκης, παρουσίασε η κρατική τηλεόραση μέσω ρεπορτάζ που έγινε στο κεντρικό δίκτυο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

Στο σχετικό ρεπορτάζ, αναφέρεται η εξοικονόμηση ενέργειας μέσω δύο έργων ενεργειακής αναβάθμισης με τοποθέτηση 10 χιλ. λαμπτήρων LED στο δημοτικό φωτισμό και φωτοβολταϊκών και αντλιών θερμότητας σε 76 δημόσια κτίρια, η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου κατά 27 χιλιόμετρα, αλλά και η παραγωγή ενέργειας συνολικής ισχύος 17 MW (8 MW από φωτοβολταϊκά και 9 MW από ανεμογεννήτριες), μέσω της δημιουργίας Ενεργειακού Πάρκου στη Χωματερή. Η παραγόμενη ενέργεια θα χρησιμοποιείται για τη λειτουργία των  αθλητικών εγκαταστάσεων του Ενεργειακού Πάρκου, ενώ ένα μέρος της θα διατίθεται, δωρεάν, στα ευάλωτα νοικοκυριά του Δήμου.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η δημιουργία Ενεργειακού Πάρκου εντάσσεται στη διαδικασία αποκατάστασης των 3 χιλ. στρεμμάτων της Χωματερής, μεγάλο μέρος της οποίας θα διατεθεί για τη λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.

«Στόχος μας είναι να γίνει ο Δήμος Φυλής πρότυπος Δήμος σε όλη την Ευρώπη στη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), από τις οποίες θα εξασφαλίζει ενέργεια για τη λειτουργία του και για τους δημότες του» τόνισε μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση ο Χρήστος Παππούς.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

helen

Haroon

Τελευταία Νέα