Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 13:14

Δρομολογείται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ η κατασκευή νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Δροσούπολη Άνω Λιοσίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Μια νέα μεγάλη επιτυχία, στον τομέα των έργων, κατέγραψε ο Δήμος Φυλής.

Μετά την ανέγερση του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ζωφριάς, και της δρομολόγησης των Παιδικών Σταθμών σε Ζεφύρι και Φυλή, ένας ακόμα Βρεφονηπιακός Σταθμός πρόκειται να ανεγερθεί στα Άνω Λιόσια και μάλιστα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, δηλαδή από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σχετική μελέτη που υπέβαλε ο Δήμος Φυλής εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Αττικής, συγκεντρώνοντας, μακράν, τη μεγαλύτερη βαθμολογία μεταξύ των τριών υπολοίπων( 9,27 έναντι 8,07- 6,80 και 6,51).

Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός θα ανεγερθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, εμβαδού 1.550,97 τμ, στο Ο.Τ. Κ235Α, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Πέλλας, της συνοικίας Δροσούπολη, έναντι της Πλατείας Πέλλας.

Πρόκειται για διόροφο κτίριο με υπόγειο, δυναμικότητας 120 παιδιών ( 24 ΒΡΕΦΩΝ - 66 ΝΗΠΙΩΝ - 30 ΝΗΠΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ), με επιφάνεια 1240,77 τ.μ. και επιφάνεια ημιυπαίθριων χώρων 248,15 τ.μ. Το κτίριο, χάρη στον προσανατολισμό του, αλλά και στο γεγονός ότι θα κατασκευαστεί σε σχήμα Π, με τις πλευρές του Π κάθετες στην οδό Εγνατίας, διαθέτει βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, δηλαδή θερμικό κέρδος τους κρύους μήνες και φυσικό δροσισμό τους θερμούς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η μελέτη συντάχθηκε από την Περιφέρεια Αττικής αλλά ότι ο Δήμος την επικαιροποίησε. Επίσης αγόρασε την ιδιοκτησία η οποία δεν είχε αποζημιωθεί και προχώρησε στην υποβολή πλήρους φακέλου χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, ο οποίος, όπως προαναφέρθηκε, συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, μεταξύ των υπολοίπων.  

Τη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ χαιρέτισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

«Η Απόφαση της Περιφέρειας δικαιώνει τους κόπους μας. Ευχαριστώ τις Υπηρεσίες του Δήμου και τους συνεργάτες μου, που ανταποκρίθηκαν, για ακόμα μια φορά, στις απαιτήσεις ενός δύσκολου εγχειρήματος, όπως είναι η χρηματοδότηση του έργου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δρομολογήσαμε, στην παρούσα δημοτική περίοδο,  την κατασκευή νέων Παιδικών Σταθμών και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες. Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Άνω Λιόσια και των αντίστοιχων σε Ζεφύρι και Φυλή φτάνουμε πολύ κοντά στο στόχο μας που είναι να μην μένει εκτός Παιδικών Σταθμών ούτε ένα παιδί στο Δήμο Φυλής» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Αττικής.   

helen

Haroon

Haroon

Τελευταία Νέα