Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 17:24

Προεκλογικός… πυρετός στον Δήμο Φυλής – Τουλάχιστον τρεις νέες παρατάξεις

Μπορεί ακόμα να απομένει περισσότερος από 1,5 χρόνος για τις επερχόμενες αυτοδιοίκητες εκλογές (σύμφωνα τουλάχιστον με την προ ημερών ενημέρωση που είχαμε από τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη), ωστόσο οι πολιτικές «ζυμώσεις» στον Δήμο Φυλής έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στην περιοχή θα περιλαμβάνει -εκτός από  καινούρια πρόσωπα- και αρκετούς νέους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς, η σύσταση των οποίων παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως διότι πολλά από τα μέλη τους θα αποτελέσουν προϊόντα… «μεταγραφών»!

Τι σημαίνει αυτό; Τόσο η παράταξη που βρίσκεται αυτή στη στιγμή στη διοίκηση, δηλαδή η «Νέα Εποχή», όσο και αυτή της μείζονος αντιπολίτευσης («Δύναμη Συμμετοχής») μετρούν ήδη απώλειες: Για τη διοίκηση το πράγμα μοιάζει ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς φαίνεται ότι η υφιστάμενη εσωτερική κόντρα που μαίνεται εδώ και μήνες θα έχει ως αποτέλεσμα την αποχώρηση ενός δυναμικού και ηγετικού στελέχους· οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για σύσταση νέας παράταξης (υπό την ηγεσία ενός σχετικά νέου σε ηλικία και πολιτικά μη φθαρμένου προσώπου), στην οποία μάλιστα φέρονται έτοιμα να προσχωρήσουν και μέλη άλλων παρατάξεων, αλλά και εν ενεργεία δημοτικοί ή τοπικοί σύμβουλοι.

Μάλιστα, πριν από λίγες ώρες, πέντε -μέχρι πρότινος- στελέχη της «Δύναμης Συμμετοχής» ανακοίνωσαν την ανεξαρτητοποίησή τους, με κοινή ανακοίνωση. Πρόκειται για τους Δημοτικούς Συμβούλους Θεοδόση Δρόλια, Κώστα Σκαμαντζούρα, και Δημήτρη Πουλιάση, αλλά και τους Τοπικούς Αλέξανδρο Ιακωβίδη και Κώστα Μπίμπιζα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Βέβαια, ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης, φέρεται να γνώριζε από πριν τις αποσχιστικές τάσεις μελών της παράταξής του και όπως ο ίδιος είχε δηλώσει στην προ εβδομάδων συνέντευξη Τύπου σκοπεύει να δημιουργήσει εκ νέου μια νέα παράταξη πάνω στη βάση της «Δύναμης Συμμετοχής» (διαβάστε ΕΔΩ).

Ακόμη δύο παρατάξεις στα... σκαριά!

Την ίδια ώρα, συντηρείται έντονη φημολογία για τη δημιουργία ακόμη δύο παρατάξεων. Κινητικότητα παρατηρείται στους κόλπους των μελών της «Ενότητας Πολιτών», της παράταξης που στις εκλογές του 2014 συγκέντρωσε περίπου το 17% των ψήφων των δημοτών. Στελέχη που συμμετείχαν ενεργά στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία δηλώνουν έτοιμοι να επιχειρήσουν να δημιουργήσουν εκ νέου την παράταξη, η οποία τα τελευταία χρόνια δεν θυμίζει σε πολλά την αντιπολιτευτική δύναμη της περιόδου 2010-14.

Παράλληλα, εδώ και αρκετούς μήνες, ομάδα αποτελούμενη από ανθρώπους που εμπλέκονται με τα τοπικά δρώμενα, όχι μόνο σε αυτοδιοικητικό επίπεδο αλλά και σε κοινωνικοπολιτιστικό, είναι σε διαδικασία στελέχωσης ακόμα μίας παράταξης. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως «μπροστάρης» σε αυτή την προσπάθεια είναι ένα πρόσωπο που προέρχεται από τον χώρο της «Δύναμης Συμμετοχής», του οποίου το προφίλ συγκεντρώνει πολλά θετικά σχόλια.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες παρατάξεις, με ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις στη Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η στάση του επικεφαλής του συνδυασμού "Εύπολις" Γιώργου Αβράμη, ο οποίος έχει καταφέρει να διατηρήσει ένα καλό επίπεδο σε ότι αφορά την αντιπολιτευτική του στάση, κάτι που μπορεί να πιστωθεί και στη Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής, η οποία δεν παραλείπει με ανακοινώσεις και δελτία Τύπου να θίγει ζητήματα που «καίνε» την τοπική κοινωνία.

Όπως και να έχει, με το τοπίο ακόμα να παραμένει «θολό» ως προς τον χρόνο και -κυρίως- τον τρόπο της εκλογικής διαδικασίας του 2019, οι όποιες αυτοδιοικητικές διεργασίες λαμβάνουν χώρα στον Δήμο Φυλής, ακόμα βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και μέχρι τη στελέχωση (σε ικανοποιητικό βαθμό) των νέων παρατάξεων, οι περισσότεροι από τους εμπλεκομένους αναμένεται να διατηρήσουν «σιγή ιχθύος».

Hellen

Haroon

Τελευταία Νέα