Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 23:57

Σε αναζήτηση χώρων για τους πρόσφυγες οι Δήμοι – Διαβάστε το σχέδιο της κυβέρνησης

Το προσφυγικό αποτελεί πλέον ζήτημα μείζονος σημασίας όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη και πλέον αναζητείται η «φόρμουλα» που θα οδηγήσει στην -μερική όπως δείχνουν τα πράγματα τουλάχιστον προς το παρόν- επίλυσή του.

Οι προτάσεις και οι ιδέες για τα hot spots ανά την επικράτεια δίνουν και παίρνουν, όπως και οι αποφάσεις που με την ίδια ταχύτητα που λαμβάνονται… αναστέλλονται, όπως στην περίπτωση του Πάρκου «Τρίτση» (διαβάστε ΕΔΩ).

Στα σκαριά πρότζεκτ για διαμοιρασμό των προσφύγων

Το θέμα πλέoν είναι τι θα γίνει από εδώ και τώρα.  Αποκλειστικές πληροφορίες του  cityface.gr αναφέρουν πως η νέα «ιδέα» έχει να κάνει με την εγκατάσταση των προσφύγων, όχι μόνο σε δύο ή τρεις δήμους αλλά σε πολύ περισσότερους, ενδεχόμενο που φυσικά σε ότι αφορά την υλοποίησή του, μόνο εύκολο δεν είναι.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ζητά από τους ΟΤΑ να υποδείξουν χώρους εντός των κόλπων τους,οι οποίοι θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν μέχρι και 800 άτομα (100 σκηνές των 8 ατόμων).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προθεσμία αυτή λήγει την Παρασκευή 4 Μαρτίου και σε περίπτωση που οι Δήμοι δεν απαντήσουν εγκαίρως, τότε η ΜΟΜΑ (Μικτή Ομάδα Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης) θα κάνει αυτοψία -χωρίς την παρουσία των Δήμων- στους συγκεκριμένους χώρους, τους οποίους στη συνέχεια θα στρατιωτικοποιεί, για να μην γίνεται εφικτή η προσφυγή των ΟΤΑ στα δικαστήρια και να δημιουργείται άμεσα το Hot Spot.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν μάλιστα πως σήμερα εθεάθησαν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας (τόσο στα βόρεια, όσο και στα δυτικά) κλιμάκια που αξιολογούσαν και ερευνούσαν διάφορες περιοχές της πόλης.

 

helen

Haroon

Τελευταία Νέα