Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 16:29

«Μάχη» στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για τα νέα τζιπ της αστυνομίας

Ανέβηκαν οι τόνοι στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Φυλής, με αφορμή την αγορά από τον Δήμο οκτώ (8)  θωρακισμένων τζιπ 4Χ4.

Τα συγκεκριμένα οχήματα (διαβάστε ΕΔΩ) αναμένεται, μετά τη σύμβαση του Δήμου με την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Εσωτερικών, να ενισχύσουν την Ομάδα Πρόληψης και καταστολής εγκλήματος (ΟΠΚΕ) και θα αγοραστούν με χρήματα του Δήμου Φυλής.

Αντίθετοι, όχι προς τη δωρεά αλλά προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής των παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Εύπολις», Δημήτρης Τσιουμπρής και Γιώργος Αβράμης, οι οποίοι καταψήφισαν το θέμα.

Ο Δ. Τσιουμπρής αφού επανέλαβε πως διαφωνεί και με την παραχώρηση του κτιρίου της πολεοδομίας για τη στέγαση της ΟΠΚΕ, τόνισε πως «…η τοποθέτηση της ΟΠΚΕ στην περιοχή αφορά το κράτος και όχι το Δήμο και δεν πρέπει να ξεφορτώσουμε το βάρος από το κράτος και να το φορτώσουμε στους  δημότες. Αυτή είναι δουλειά του κράτους».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Αβράμης υπογράμμισε το γεγονός πως στον σχετικό διαγωνισμό για την αγορά των τζιπ συμμετέχει μόνο μια εταιρία: «Διάβασα στο φάκελο αυτή είναι η μοναδική προσφορά που πήραμε. E-mail δεν υπάρχουν να κάνουμε προσκλήσεις σε πέντε εταιρείες που θα επιλέξουμε εμείς για να δούμε αν αυτή η προσφορά είναι πιο συμφέρουσα από τις άλλες;» τα λόγια του επικεφαλής της παράταξης «Εύπολις».

«Έχει μειωθεί η παραβατικότητα»

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις εκ μέρους της διοίκησης για την επιλογή των δύο δημοτικών συμβούλων. Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης έκανε λόγο για αδιαφορία για την δράση της ΟΠΚΕ εκ μέρους Τσιουμπρή-Αβράμη, ενώ ισχυρίστηκε πως η παραβατικότητα στον Δήμο Φυλής έχει μειωθεί τον τελευταίο καιρό σε ποσοστό 20 με 30%: «Δεν ήρθατε ποτέ να ρωτήσετε το τι προσφέρει αυτή τη στιγμή η ΟΠΚΕ στο Δήμο μας. Δηλαδή τι θέλετε; Να έχουμε έναν δήμο διαλυμένο από την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα, που έχει περιορισθεί αυτή τη στιγμή 20-30%, χωρίς να υπάρχει υποδιεύθυνση (σ.σ. της ΟΠΚΕ) στο Δήμο μας;».

helen

Haroon

Haroon

Τελευταία Νέα