Σε 48 επιφυλακή έθεσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς όλες τις αρμόδιες…

Στην φάση της υλοποίησης, μπαίνει, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ένα…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Υπογράφηκε η σύμβαση του Δήμου με τον…

Μία νέα αίθουσα απέκτησε ο 1ος Παιδικός Σταθμός Ζεφυρίου, προκειμένου…

Συνεχίζει την προσπάθεια στον ευαίσθητο τομέα της οδικής ασφάλειας, ώστε…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ασφαλή και όμορφα να υποδεχθούν τους μικρούς…

City News

Zervas

KE8

helen

Haroon

City Opinions

Web TV

Ο Καιρός στην Αθήνα

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016 11:50

Καταυλισμός ΚΑΠΟΤΑ, 17 χρόνια μετά τον σεισμό – Ναρκωτικά, πορνεία, συμμορίες (video)

Πέρασαν 17 χρόνια από τον φονικό σεισμό της Αθήνας και στον χώρο φιλοξενίας, δίπλα στο στρατόπεδο Καποτά, συνεχίζουν να ζουν, σε εκατοντάδες λυόμενα 5.000 άνθρωποι, εκ των οποίων ελάχιστοι είναι σεισμόπληκτοι.

Μια πόλη διαφορετική από τις άλλες που μέσα της θα συναντήσει κάνεις πολλές ιστορίες πόνου, αγωνίας, θλίψης.

Μια πόλη που όλα όσα συμβαίνουν εντός των “τειχών” της μένουν εκεί και δεν βγαίνουν παρά έξω. Πολύτεκνες οικογένειες, άνθρωποι με προβλήματα υγείας είναι μερικοί από τους κατοίκους. Οι άλλοι; Ένας Θεός ξέρει. Με τα χρόνια που έχουν περάσει αρκετοί από τους πρώην “κατοίκους” του οικισμού τα κατάφεραν και έφτιαξαν πάλι το σπιτικό τους. Πολυτελή αυτοκίνητα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ παρκαρισμένα έξω από κοντέινερ.

Είναι το αποτέλεσμα των χρόνων καθώς αυτοί που έφυγαν “πούλησαν” το “σπιτικό” σε κάποιους που είτε δεν το είχαν ανάγκη είτε πήγαν εκεί γιατί τους βολεύει η κατάσταση της ανομίας και της σιωπής. Εικόνες που θυμίζουν φαβέλες της Βραζιλίας σε απόσταση μόλις 16χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας.

Εκεί πού όλα όσα βλέπουμε στις ταινίες γίνονται πραγματικότητα. Πυροβολισμοί μέσα στην νύχτα, δοσοληψίες ναρκωτικών μπροστά στα μάτια πολιτών που δεν μιλούν. Δεν κάνει να μιλήσουν για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους.

Σε μια συνομιλία με τους κατοίκους του οικισμού και τους “ντόπιους” όλοι θα σου πουν το ίδιο πράγμα. “Άκου, κοίτα και μην μιλάς. Αυτά είναι όσα πρέπει να κάνεις για να είσαι ήσυχος Σε μια περιοχή όπου έχει γίνει γκέτο συμμοριών, άνδρο ναρκωτικών, πορνείας και λαθραίων τσιγάρων. Η αστυνομία άφαντη. Δεν έρχεται κανείς. Είμαστε ξεχασμένοι.” Σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ο Αντώνης Σρόιτερ και η εκπομπή Αυτοψία βρέθηκαν στον καταυλισμό και αποτύπωσαν αυτές τις εικόνες.

Επιμέλεια: Αντρέας Ντίνης

 

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο από την εκπομπή "Αυτοψία"

 

 

 

Πηγή: acharnorama.gr

 

helen

Haroon

Haroon