Δευτέρα, 11 Μαϊος 2015 00:40

Ούτε… κουβέντα από την πολιτεία για τα αστυνομικά τμήματα

Γράφτηκε από  Σπύρος Γκλιάτης

Ο Δήμος απέστειλε, ως όφειλε, επιστολή με την οποία ζητάει να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους οι κυβερνώντες για το θέμα της συγχώνευσης των τμημάτων, αλλά ουσιαστική ανταπόκριση ουδέποτε υπήρξε. Η σχετική «απάντηση» που έλαβε το γραφείο Τύπου του Δήμου Φυλής (μαζί κι εμείς), αφενός δεν έκανε ούτε λόγο για το θέμα των συγχωνεύσεων των Α/Τ Λιοσίων-Ζεφυρίου (αρκεστήκαμε σε μια ελπιδοφόρα υπόσχεση που λέει για… εκπόνηση σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην ευρύτερη περιοχή!) και αφετέρου διαβάσαμε για κάποιες συλλήψεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα και οι οποίες θα πρέπει να μας καθησυχάσουν.

Φυσικά και ορισμένες συλλήψεις σε μια περιοχή όπως ο Δήμος Φυλής, δεν μπορούν να αποτελούν είδηση, πόσο μάλλον επιτυχία, έστω κι αν εξαρθρώθηκε μια επικίνδυνη σπείρα. Τέτοιες ενέργειες θα ‘πρεπε να αποτελούν καθημερινότητα και όχι δικαιολογία καθυστέρησης και αυτοθαυμασμού και αυτή ακριβώς είναι η αντίληψη που επικρατεί στην πόλη μας και την οποία σας μεταφέρουμε.

Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που θα περίμεναν και κάποιες απαντήσεις στις προτάσεις που τέθηκαν από τη διοίκηση του Δήμου για την αντιμετώπιση της βίας. Φευ.

Όπως και να έχει, η αγωνία όλων μας κορυφώνεται, καθώς οι κλοπές, τα περιστατικά βίας και οι «μπούκες» στα σπίτια μας δύσκολα θα μας κάνουν να αισθανθούμε ασφάλεια από την «μερική» εφαρμογή του κυβερνητικού «σχεδίου δράσης» για την εγκληματικότητα στον τόπο μας, τουλάχιστον μέχρι κάτι να αλλάξει.

Αναλυτικά το σχετικό έγγραφο του γ.γ. Δημοσίας Τάξης:

helen

Haroon

Τελευταία Άρθρα