Πέμπτη, 07 Μαϊος 2015 00:27

Θα είναι νίκη ΟΛΩΝ μας, η μη συγχώνευση των τμημάτων

Γράφτηκε από  Σπύρος Γκλιάτης

Δύο είναι οι όψεις του νομίσματος σε ότι αφορά το θέμα της έκτακτης χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φυλής, για την είδηση που μετέφερε και το CityFace.gr, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να συνενώσει τα αστυνομικά τμήματα Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου.

Από τη μία έχουμε μερίδα δημοτών που έσπευσε να κατηγορήσει τη διοίκηση για επιπολαιότητα, καθώς δεν συνηθίζεται μία (όπως ορθώς ετέθη) πληροφορία,  να γίνεται αφορμή για κάλεσμα Δ.Σ. και μάλιστα έκτακτου. Ωστόσο, η άλλη πλευρά, λέει πως σε περίπτωση που το σχέδιο της κυβέρνησης προχωρήσει - απευκταίο αλλά πιθανότερο τη δεδομένη στιγμή σενάριο- θα είναι πολλοί περισσότεροι εκείνοι που θα κατηγορήσουν τη δημοτική αρχή για αναλγησία και ακινησία. Οπότε, σαν δημότες, θα προτιμήσουμε και θα επικροτήσουμε την εγρήγορση, έσω κι αν αυτή προκλήθηκε από ένα δημοσίευμα. Εξάλλου, αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος μας. Δεν επιθυμούμε να πάρουμε δόξα, αν τελικά γίνει η συγχώνευση, επειδή μεταδώσαμε την είδηση. Θέλουμε να συνεισφέρουμε, όσο μπορούμε, στην ανατροπή αυτής της απόφασης.

Η συντακτική ομάδα του CityFace.gr θέλει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Οι κυβερνητικές σκέψεις για συγχώνευση των δύο τμημάτων είναι ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ και αυτό είναι γνωστό καιρό τώρα. Ωστόσο, αν με κάποιο τρόπο η δημοτική αρχή καταφέρει και κάνει το αυτονόητο, θέσει δηλαδή το πρόβλημα της περιοχής στην πραγματική του διάσταση, εξηγώντας πως η συγχώνευση θα δώσει τη χαριστική βολή στην περιοχή μας και καταφέρει να ανατρέψει τα δεδομένα, τότε  θα πρόκειται για επιτυχία και μεγάλη νίκη. Όχι της νυν δημοτικής αρχής, αλλά όλων μας.

helen

Haroon

Τελευταία Άρθρα